Ратне: на засіданні виконкому розглянули 34 питання

13 Березня 2024, 10:50
Засідання виконкому 419
Засідання виконкому

У Ратнівській селищній раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 34 питання порядку денного.

Зібрання провели 11 березня, йдеться на сайті держустанови.

Члени виконкому заслухали та затвердили звіт про виконання фінансового плану Ратнівського виробничого управління житлово-комунального господарства за 2023 рік. Керівник підприємства Адам Нінічук зазначив, що собівартість одного метра кубічного водовідведення та водопостачання, вивіз сміття, вивіз рідких нечистот у звітному періоді, як і в попередні роки, не покривався діючими тарифами.

На сьогодні ситуація ще ускладнилася у зв’язку зі значним ростом мінімальної заробітної плати та підвищенням ціни на енергоносії, які є складовою тарифів. Стримування зростання тарифів для населення селищна рада здійснює шляхом дотування різниці між тарифами та витратами підприємства. Зокрема, торік на ці цілі селищна рада виділила Ратнівському ВУЖКГ 2,2 мільйона гривень.

Саме тому питання коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення досить ретельно і виважено вивчалось та обговорювалося у селищній раді. Воно було розглянуте постійними депутатськими комісіями селищної ради, а також спеціально утвореною комісією з аналізу економічного обґрунтування розрахунку тарифів на комунальні послуги, які подаються для їх встановлення та коригування до Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.

Після детального аналізу комісія рекомендувала Ратнівському ВУЖКГ подати на розгляд та затвердження виконавчого комітету кориговані тарифи на комунальні послуги. Члени виконавчого комітету, заслухавши та зваживши всі аргументи, підтримали рішення «Про встановлення коригованих тарифів на комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються Ратнівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства».

Члени виконавчого комітету затвердили Порядок надання одноразової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки.

Особливу увагу приділено на засіданні виконкому питанню соціального захисту населення громади в умовах воєнного стану. 

З метою збору, узагальнення та аналізу інформації про наявність на території Ратнівської селищної територіальної громади вразливих груп населення, осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, про їх потреби у соціальних послугах рішенням виконавчого комітету утворено координаційну групу з питань визначення потреб населення Ратнівської селищної територіальної громади у соціальних послугах під час дії на території України або в окремій її місцевості надзвичайного або воєнного стану.

У сфері захисту прав дітей прийняли рішення про надання дитині зі складу сімʼї внутрішньо переміщених осіб статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, як такій, що зазнала психологічного насильства у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України. Також підтримали рішення про надання дозволу громадянці на реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів від імені малолітньої доньки.

З метою ефективного використання майна комунальної власності селищної ради члени виконавчого комітету затвердили умови передачі в оренду частини амбулаторії в села Кортеліси та затвердили звіти про оцінку частини адміністративної будівлі в смт Ратне та частини будівлі амбулаторії в селі Кортеліси.

У сфері земельних відносин погодили створення штучних водойм громадянам Дмитру Корпачу та Анастасії Ярмошевич.

Присутні розглянули питання про вихід з членів особистого селянського господарства громадянки Наталії Захарчук.

У сфері містобудування та архітектури прийняли рішення, які стосуються присвоєння адрес об’єктам нерухомості громадян, а саме: Сергія Ващука, Дмитра Корпача, Наталії Борошук, Оксани Бойко; про присвоєння адреси житловому будинку громадянина Анатолія Ілляшика; про зміну адреси квартири громадянина Леоніда Дейнеки.
Фізичним особам – підприємцям погоджено місця можливого розташування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності:

  • Тетяні Мартинюк (на земельній ділянці, право оренди якої виграно на аукціоні);
  • Надії Дячук (тимчасово на час реконструкції магазину «Антан»).

У зв'язку з відсутністю правових підстав для розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності одноголосно прийняли рішення про демонтаж тимчасової споруди Ірини Приймачук, яку встановили без дозвільних документів.

У сфері комунального господарства члени виконкому надали селянському фермерському господарству «Пролісок», комунальній установі  «Центр безпеки і життєдіяльності громади», Здомишельському ліцею Ратнівської селищної ради, Ратнівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства, комунальному некомерційному підприємству «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради, громадянам Володимиру Мартинюку та Ілоні Яремі дозволи на видалення зелених насаджень.

Читайте також: У Ратному відбувся звітний концерт Ратнівської дитячої музичної школи

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024