Ратнівщина: як фейкова банківська служба ошукує жителів краю

09 Жовтня 2023, 09:40
Ратнівщина: як фейкова банківська служба ошукує жителів краю 1194
Ратнівщина: як фейкова банківська служба ошукує жителів краю

У Ратнівському краї телефонні шахраї все частіше виманюють особисті дані банківських карток громадян.

Зловмисники користуються схемою: «У вас проблеми із карткою». Про це Район.Ратне розповів  начальник відділення поліції №2 селища Ратне Ковельського районного управління поліції Олег Бончак.

Під приводом «проблем із банківською карткою» аферисти представляють працівниками «ПриватБанку» та «Ощадбанку» і телефонують до людей, аби виманити особисті дані нібито «з метою збереження коштів на рахунках власників карток».

«На жаль, люди у це все вірять і швиденько диктують свої дані, Результат очевидний – усі гроші з картки під нуль», – зауважив підполковник поліції.

За словами Олега Бончака, з початку року таким чином шахраї ошукали понад десяток громадян.

Правоохоронці зафіксували вісім випадків, де ратнівчан ошукали псевдопрацівники «Приватбанку» та два випадки (за серпень-вересень) працівники – «Ощадбанку».

Правоохоронці нагадують, що представники банку коли телефонують ніколи не вимагають ваші персональні дані та номери карток, а пропонують звернутися у відділення банку.

Зауважимо, серед поширених схем телефонних шахраїв також є «Ваша картка заблокована» та «Ваш син знаходиться в поліції, чи потрапив  в ДТП». У такому випадку шахраї представляються правоохоронцями та за «розв'язання питання не притягнення до відповідальності», або лікарем будь-яких медичних установ для проведення нібито термінової невідкладної операції вимагають перерахувати кошти на вказаний ними рахунок.

Читайте також: Хотів мотоблок, а втратив 20 тисяч: як ратнівчан ошукують в соцмережах

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024