Як до війни святкували День Незалежності України у Ратному

24 Серпня 2022, 16:10
День Незалежності у Ратному 796
День Незалежності у Ратному

У довоєнний період у селищі Ратне на День Незалежності України проводили різноманітні святкові концерти, конкурси та флешмоби.

Нині, ми відзначаємо 31 річницю Незалежності нашої країни іншим способом. Безсумнівно, війна внесла свої корективи у повсякдення кожного українця, проте ми лишаємося незламними та нескореними.

Видання Район.Ратне вирішило нагадати нашим читачам, як відзначали це державне свято у Ратному з 2018 року.

У 2018 році, у селищі Ратне святкування розпочалося молитвою за Україну. Зокрема одне із богослужінь відбулося біля білборда Небесної Сотні та пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям за участі священнослужителів та керівників району. Згодом, фестивалями та піснями ратнівчани відсвяткували День Незалежності України

Головною вулицею селища Ратне розпочалася урочиста хода учасників міжнародного фольклорного фестивалю «Народна творчість без кордонів». Дійство відбувалося за участі творчих колективів з Білорусі та України. Згодом, фестиваль продовжився у парку відпочинку та культури райцентру, де своїми виступами вражали найвідоміші та найколоритніші колективи з Малоритського та Ратнівського районів.

Дивіться також: Фотомоменти святкування Дня Незалежності у Ратному   

У селищі Ратне з нагоди 28 річниці Дня незалежності України, а це 2019 рік, відбулись районні урочистості та святковий концерт

2020 рікОскільки на той час діяли певні карантинні умови, святкування на Ратнівщині відбувалося поетапно. До Дня Незалежності України у селищі Ратне відбувся футбольний матч за Суперкубок Ратнівського району з футболу 2020.

У переддень свята Дня Незалежності України 21 серпня 2020 року, в Ратнівській районній бібліотеці відбулося урочисте відкриття світлиці народознавства.

З нагоди 30 річниці Незалежності України у 2021 році відбулося чимало заходів. У селищі Ратне провели святкову ходу (школа-гімназія №1 - Центр культури та дозвілля), мистецький захід «Процвітання тобі, Україно, моя рідна, єдина!», флешмоб «Ми — майбутнє України» та молодіжний фестиваль «Квітуй у пісні, Україно моя».

Читайте також: Президент присвоїв ратнівчанину почесне звання

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024