Ратнівщина: як школярі знайомилися із професією прикордонника

06 Жовтня 2021, 08:40
Старшокласники та прикордонники 1505
Старшокласники та прикордонники

Учні старших класів Межиситівської загальноосвітньої школи завітали сьогодні до відділу прикордонної служби «Самари» Волинського загону.

Про це Район.Ратне повідомляє пресслужба шостого прикордонного Волинського загону.

В рамках національно-патріотичного виховання молоді та з метою профорієнтації школярів, охоронці кордону розповіли хлопцям та дівчатам про престижну професію прикордонника.

Читайте також: На Ратнівщині завершились командно-штабні навчання з територіальної оборони

 Старшокласників ознайомили з основами прикордонної служби, життєдіяльністю підрозділу. Також військовослужбовці провели показове тренування службових собак з пошуку та затримання правопорушників і продемонстрували озброєння та техніку, яку використовують під час несення служби.

Наталію Приймачук, яка нині навчається у випускному класі, найбільше зацікавила зброя. Сьогодні вона навчилася розбирати та збирати автомат. Із захопленням дівчина спостерігала і за роботою чотирилапого помічника.

Подякував прикордонникам за пізнавальну зустріч й учень 10 класу Іван Вакуліч.

«Це була цікава та інформативна екскурсія. Ми відкрили для себе багато нового про прикордонну службу. Впевнений, що через кілька років хтось із нас обов’язково поповнить лави прикордонників», – зазначив старшокласник.

Читайте також: Спецшкола у Заболотті та добудова школи у Гірниках обговорили перспективи будівництва

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024