Спецшкола у Заболотті та добудова школи у Гірниках: обговорили перспективи будівництва

04 Жовтня 2021, 08:11
Нещодавно робочий візит здійснили до Шацької й Ратнівської громад очільники Волинської області та Ковельського району 1173
Нещодавно робочий візит здійснили до Шацької й Ратнівської громад очільники Волинської області та Ковельського району

Нещодавно робочий візит здійснили до Шацької й Ратнівської громад очільники Волинської області та Ковельського району.

Про це повідомив голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак.

Спільно з представниками обласної та місцевої влади обговорили перспективу будівництва «Центру олімпійської та паралімпійської підготовки» на території Шацької громади. Оглянули земельну ділянку та вивчили питання підведення інженерних мереж.Очільники спільно обговорили перспективу будівництва «Центру олімпійської та паралімпійської підготовки» на території Шацької громади. Оглянули земельну ділянку та вивчили питання підведення інженерних мереж.

На Ратнівщині відвідали Заболоттівську спеціальну школу та НВК «ЗОШ 1-3 ступеня - дитячий садок»  у селі Гірники.

Заболоттівська спеціальна школа реалізовує міжнародний проєкт «Створення лабораторії стійкого розвитку». Директорка школи презентувала керівникам проєкт і розповіла, що він заснований Спілкою Сільських Громад Підляського воєводства і фінансуватиметься польською стороною.

Гості оцінили перспективу школи у селі Гірники стати опорним закладом. Директор освітньої установи розповів, що це найбільший сільський навчальний заклад у Ратнівській громаді, тут здобувають знання понад пів тисячі учнів та майже сотня дошкільнят. Школа перевантажена і змушена працювати у дві зміни.

Голова громади Віталій Бірук зазначив, що ще у 2015 році розроблено проєкт реконструкції з добудовою закладу. Цей документ вони з року в рік подають на розгляд комісії, щоб отримати фінансування коштом коштів ДФРР, однак поки безрезультатно тому просять допомоги у представників обласної та районної влади.

Читайте також: У МОЗ хочуть відсторонювати від роботи невакцинованих працівників без збереження зарплати

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024