Ратнівчанина, котрий побив дружину до смерті, не взяли під варту

06 Травня 2020, 12:40
Фото ілюстративне 2523
Фото ілюстративне

Жителя селища Ратне, котрий побив свою дружину до смерті, посадили під домашній арешт.

Про це йдеться в ухвалі Ратнівського районного суду від 29 квітня 2020.

У неділю, 26 квітня 2020 року, близько 22 години, обвинувачений, знаходячись за місцем свого проживання, під час сварки з дружиною, умисно завдав ударів палицею по тулубу, верхніх та нижніх кінцівок. У результаті, чоловік спричинив їй тілесні ушкодження у вигляді множинних гематом тіла, що призвели до травматичного шоку, внаслідок чого та померла.

Слідчий СВ Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області подав клопотання до суду про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зокрема, правоохоронець зазначив, що обвинувачений  своїми діями становить підвищену суспільну небезпечність, офіційно непрацевлаштований, перебуваючи на волі з метою уникнення відповідальності за вчинене, може переховуватись від органів досудового розслідування, знищити, сховати або спотворити будь-яку з речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків та потерпілого у цьому ж кримінальному провадженні, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Однак, слідчий та прокурор в судовому засіданні не довели жодного ризику, адже з долучених документів та пояснень в судовому засіданні учасників процесу вбачається, що свої процесуальні обов`язки підозрюваний виконує належним чином, активно співпрацює з органом досудового розслідування, беручи участь у всіх необхідних процесуальних діях, добровільно надає покази про відомі йому обставини смерті його дружини, надав всі необхідні для встановлення об`єктивної істини в даному провадженні речі та документи, особисто викликав на місце події бригаду швидкої допомоги, з якою чекав на прибуття працівників поліції після констатування смерті.

Суд постановив відмовити у задоволенні клопотання слідчого та застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці, тобто до 25 червня 2020 року.

Читайте також:

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024