У Ратному підсумували роботу районних проєктів

03 Грудня 2019, 14:21
1406

У Ратнівській районній філії ВОЦЗ обговорили результатів реалізації проєктів обласного центру зайнятості «Територія майстерності» та «Успішна громада».

Участь у заході взяли консультанти-практики, ментори, соціальні партнери, роботодавці, власники особистих селянських господарств, активні учасники з числа безробітних. Про це пишуть на сторінці установи у Facebook.

Протягом року у рамках проектів відбулося понад 40 заходів на різноманітну тематику, учасниками яких стали майже 400 осіб:

  • створення сімейних молочних ферм;
  • виробництво сирів;
  • особливості вирощування овочів у теплицях та відкритому грунті; 4-ягідництво (малина, лохина); 
  • вирощування фундуку;
  • виноградництво; 
  • квітникарство;
  • садівництво; 
  • виготовлення бесідок та альтанок та інші.

Підвищення професійних компетенцій сільських жителів, сприяння розвитку підприємництва в аграрному секторі, у сфері послуг, популяризація та розвиток сфери туризму, професійна орієнтація учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, співпраця з роботодавцями у напрямку вивчення потреби в кадрах, можливості для само- зайнятості мешканців громад стали відкритою сторінкою у реалізації освітніх проектів.
Про набутий досвід по вирощуванню малини та лохини в рамках агропроекту «Територія майстерності» мала нагоду розповісти клієнтка служби зайнятості, яка започаткувала власну справу, жителька с. Язавні Надія Штик. Цікаво було почути і побачити династичне захоплення з вирощування винограду та Валерий Шумейко.

Начальник відділу земельних питань, економіки, сільського господарства Управління економіки та регіонального розвитку Павло Ковч підсумував стан аграрного ринку у регіоні за місяців. З нагоди Дня працівника сільського господарства, що відзначали в листопаді, з ініціативи Управління економіки та регіонального розвитку нагороджено Почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток сільського господарства приватного підприємця по вирощуванню
лохини, малини, садових дерев, декоративних кущів, квітів, неодноразового ментора заходів у рамках агропроекту, мешканця с. Прохід Андрія Мартинюка.

Заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії ВОЦЗ оголосив подяку провідному фахівцю відділу фітосанітарних процедур ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Сергію Левківському за тісну співпрацю та активну участь у реалізації проектів «Територія майстерності» та «Успішна громада».




Читайте також: Як у Ратному навчали роботодавців району

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024