Як у Ратному навчали роботодавців району

23 Листопада 2019, 10:24
Фото ілюстративне 978
Фото ілюстративне

У Ратнівській районній філії ВОЦЗ відбулося бліц-навчання для роботодавців Ратнівщини на тему: «Виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю».

Захід провели у четвер, 2️1 листопада.  На навчання прийшло 12 представників роботодавців, – інформують на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Відкрив бліц-навчання Сергій Філюк начальник відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості, який проінформував присутніх про послуги, які надає служба зайнятості для осіб з особливими потребами, розповів про можливості започаткування власної справи безробітними.

Читайте також: Вперто та наполегливо йшов до своєї мети: як безробітний учасник АТО знайшов роботу

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Сергій Ковч розповів присутнім про застосування інструментів служби зайнятості для задоволення кадрових потреб роботодавців, презентував показники роботи з роботодавцями в частині надання послуг для осіб з інвалідністю, електронні сервіси служби зайнятості, про застосування QR – коду, організацію робіт тимчасового характеру, порядок компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Читайте також: «Найскладніше – розпочати діяти»: як ратнівчанка стала успішною бізнесменкою

Про основи соціальної захищеності, юридичні та моральні аспекти, нормативи, відповідальність про працевлаштування осіб з інвалідністю розповіли Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Волинській області Ніна Бляшук, завідувачка сектору обслуговування інвалідів та нагляду за призначенням (перерахунку) пенсій управління соціального захисту населення Ратнівської РДА – Тетяна Шмиговська; начальниця відділу з питань трудових відносин та у справах сім’ї управління соціального захисту населення Ратнівської РДА Марія Токарська зупинилась на питанні – мінімальні гарантії в оплаті праці; Ірина Хоцевич – головна спеціалістка по роботі зі страхувальниками Камінь-Каширського відділення УВД ФСС України у Волинській області, з акцентувала увагу присутніх на реабілітації лікування застрахованих осіб.

Захід пройшов у формі запитання-відповідь, невимушеній довірливій атмосфері.

Учасники, отримали інструктивний та законодавчий матеріал щодо заповнення та подання звітності.

Читайте також: Як у Ратному безробітні навчалися


Під час тренінгу
Під час тренінгу

Під час тренінгу
Під час тренінгу

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024