Як у Ратному вчилися вирощувати фруктовий сад

24 Травня 2019, 09:20
У Ратному навчали вирощувати фруктовий сад 1515 Джерело: Ратнівська районна філії ВОЦЗ
У Ратному навчали вирощувати фруктовий сад

У райцентрі ратнівчан навчали як правильно закладати, доглядати та вирощувати фруктовий сад.

Про це пишуть на сторінці Ратнівської районної філії ВОЦЗ у Facebook.

Під час навчального семінару на тему «Садівництво», провідний фахівець відділу фітосанітарних процедур Волинської обласної фітосанітарної лабораторії Сергій Левківський в доступній і цікавій формі розповідав про сучасні технології вирощування садових дерев, починаючи з вибору місця і грунту для закладання саду, завершуючи зберіганням плодів. Пошукачі роботи вчилися, як правильно обрізати, окулірувати, вирощувати підщепи і черенки. Про те, що на одній яблуні можна щепити 3 сорти яблук, присутні почули вперше. 

Корисними стали поради пана Сергія про боротьбу зі шкідниками, підживленням дерев з найменшим втручанням хімічних препаратів, обприскування та полив. Важливим у цьому семінарі було те, що кожен з учасників заходу мав змогу задати питання, висловити свої судження з того чи іншого приводу, поділитись досвідом, вислухати інших та обговорити шляхи досягнення успіху у садівництві.

Пошукачі роботи вчилися, як правильно доглядати за врожаєм, як його зберігати та ефективно використати протягом зимового періоду.

Завзяті садоводи взяли участь у практичній частині заходу і побували у яблуневому саду школи-гімназії №1, який уже багато років посаджений учнівською молоддю декількох поколінь. На практиці Сергій Федосійович, спираючись на власний досвід та наукове обґрунтування, показував, як обрізати сад, прищепляти різні сорти.

Читайте також: Відома рукодільниця із Гірник презентувала свої вироби у Ратному

Сергій Левківський розповідає про сучасні технології вирощування садових дерев
Сергій Левківський розповідає про сучасні технології вирощування садових дерев

Практична частина семінару
Практична частина семінару

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024