Міноборони залишило родину загиблого ратнівського героя без компенсації

22 Грудня 2018, 09:10
Марина Тричук із дітьми 2460 Джерело: Джерело: Фейсбук
Марина Тричук із дітьми

Удові загиблого атовця із Ратного Івана Тричука відмовили у виплаті компенсації. 

Про це на волинський адвокат і волонтер Василь Нагорний написав на своїй сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, старший солдат Іван Тричук був в АТО. Восени 2014 йому дали відпустку. Вдома у нього стався епілептичний напад, чоловіка госпіталізували. У медзакладі не виявилося потрібних ліків, за добу Іван помер. Офіційна версія – самоудушення.

Читайте також: «Вибач Іване, не вберегли..» – волонтер про померлого ратнівського героя

4 роки сім’я загиблого жила без пільг – у зв’язку зі смертю чоловіка у військовому госпіталі. Згодом, таки вдалося отримати висновок Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України про встановлення причинного зв’язку захворювання і смерті її чоловіка із захистом Батьківщини, який доводить, що причина смерті.

Пропри всі зусилля, добитися отримання компенсації так і не вдалося.

Зі слів волинського адвоката, Міністерство оборони України відмовило Марині Тричук у виплаті компенсації, незважаючи на отримання нею статусу родини загиблого та висновку ЦВЛК про причину захворювання та смерті.

«Якщо чесно, то я таки в цій ситуації вірив ще в справедливість, але чиновники пішли по шаблону - йдіть до суду. Економія бюджетних коштів наше все, навіть на смерті захисників. В принципі правильно, нащо тій вдові, з двома дітками гроші - виживуть, тай волонтери, меценати допоможуть. Одного не можу зрозуміти, чому цих хлопців першої хвилі мобілізації так ненавидять. Певно за те, що вони не втікли, а таки воювали», – написав Нагорний.

Коментарі
22 Грудня 2018, 14:33
Він сам повісився , що ще придумувати?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024