У Ратному відбувся грандіозний концерт до 819-ї річниці селища

16 Липня 2019, 12:11
Ратнівчани робили спільні фото зі своїм обранцем 2355 Джерело: Валентина Задорожна
Ратнівчани робили спільні фото зі своїм обранцем

Якою б не була погода, а середина літа у Ратному – найспекотніша пора. Бо якраз у ці дні тут святкують річницю селища! Традиційно – з неабияким розмахом: піснями та танцями, щедрими частуваннями, конкурсами та іменитими гостями.

І цього року навіть рясний дощ не зіпсував настрою та не розігнав ратнівчан по домівках. Під парасольками та дощовиками тисячі людей чекали кульмінації свята: виступу народних артистів – квартету «Гетьмани» та фіналістки «Євробачення» Злати Огнєвіч. Такий особливий музичний подарунок селищу презентував Благодійний фонд «Патріоти Волині».

І СПРАВАМИ, Й ЕМОЦІЯМИ

Привітати Ратне із річницею приїхало чимало гостей: делегація з Львівщини – представники Ходорівської ОТГ, керівництво області – в.о. голови Волинської облдержадміністрації Олександр Киричук, попередні та нинішні керівники району, благочинні Ратнівської та Гірниківської округи. Та особливим гостем, якому впродовж вечора ратнівчани висловлювали подяку за постійну турботу і допомогу, став народний депутат Степан Івахів.

«Ратне росте і розбудовується. Люди хочуть тут жити, народжувати й виховувати дітей. На відміну від статистики в області та країні, у нас – народжуваність перевищує смертність. Минулого року народилося 172 дітей, і природний приріст склав 80 осіб. Це дуже хороший показник! Але де є діти, там потрібне місце для їхнього виховання. Торік у листопаді в нас з’явилося таке нове місце. Завдяки нашому народному депутату Степану Івахіву ми відкрили новий дитячий садок. Це був кардинальний успіх – у такий непростий час побудувати дитсадок. Тож давайте подякуємо!» – вступив Володимир Кулик, який очолює ратнівську громаду уже 14 років.

Керівник зауважив: йому довелося працювати й за радянської влади, і в сучасній Україні, але такого ефективного депутата як Степан Івахів він не пам’ятає.

Народного депутата Степана Івахіва зустрічали аматорські колективи з Ратнівщини
Народного депутата Степана Івахіва зустрічали аматорські колективи з Ратнівщини

Своєю чергою народний обранець подякував ратнівчанам за гостинність та тепло, з якими його тут завжди зустрічають. А ще – за емоції, які впродовж багатьох років дарували місцеві.

«В житті кожної людини немає нічого важливішого за емоції. Що б ми не робили, над чим не працювали – а в результаті хочемо отримати позитивні емоції. І саме за такі хороші емоції я хочу подякувати кожному із вас. Емоції, які я б ніколи не отримав, якби ви не повірили в мене, не обрали депутатом і не ставили завдання», – звернувся до присутніх народний обранець.

НАЙКРАЩІ У РАТНОМУ

Святкуючи річницю селища, місцева влада відзначила найкращих та найактивніших мешканців.

В номінації «Краща садиба» переможцями стали оселі Надії Пасюк на вулиці Новій, Любові Філіпчук у провулку Шевченка та Лесі Ленартович на вулиці Прип’ятській.

Пригадали також іменинників, які у День селища святкують власні дні народження. Колишнього пожежника Антона Ленартовича привітали із 80-річчям, ветерана праці Надію Романюк – із 66 річчям, підприємця Сергія Лідовського – із 50-річчям.

У номінації «Довгожителі» перемогу отримав Петро Приймачук, якому – 103 роки. А ще у Ратному проживає 17 мешканців, яким понад 90 років!

Також відзначили подружню пару, яка найдовше живе у шлюбі – 54 роки. Це – шановані у селищі люди Станіслав й Ольга Шептицькі.

ПІД РИТМИ ПІСЕНЬ

Впродовж дня на сцені в парку виступали місцеві колективи: аматорські ансамблі «Ратнівські візерунки», «Обрій», «Мелодія».

Під вечір на ратнівську сцену вийшов популярний гурт із Луцька «Чорні черешні». У їхньому репертуарі – і народні композиції, і легендарна пісня «Волинь… сто лісів, сто озер, сто доріг…».

Опісля несподіваним сюрпризом стала поява квартету «Гетьман». Цей гурт називають бажаним гостем на усіх концертних майданчиках. І справді – ратнівчани оцінили «козацький» вокал та неабияку енергетику виконання. Танцювали усі!..

На завершення свята – виступ неймовірної Злати Огнєвіч. Співачка з колосальною силою голосу та – відчувалося у кожній пісні – не меншою силою духу зачарувала присутніх.

2
Завершувала концерт зірка української естради Злата Огнєвіч
Завершувала концерт зірка української естради Злата Огнєвіч

Концерт зібрав тисячі ратнівчан. Усі охоче підспівували та танцювали, знімали виступи зірок на телефони й фотографувалися з іменитими гостями. До речі, найчастіше робили спільні знімки навіть не з співаками, а із народним депутатом Степаном Івахівим, який у цей вечір відпочивав разом з ратнівчанами.

«Ми з кумою вже десять хвилин згадуємо: а хто ж був нашим депутатом перед Івахівим?.. І геть не можемо згадати! Навіть імені, що там вже говорити про те, щоб бачити його, чи от так – разом танцювати… Коли приїжджав перші рази Івахів, за спиною перешіптувалися, що він – великий бізнесмен, після виборів і знати про нас забуде. Але гляньте: не забуває! Та він більше наш, ратнівський, як деякі місцеві люди!» – поділилася емоціями місцева мешканка Світлана.

Читайте також: Заболоттівчани святкували День селища разом із Катериною Бужинською.

Валентина ЗАДОРОЖНА

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024