«Євробляхи» в Україні: розкрили новий спосіб ввезення іноземних авто.ВІДЕО

06 Липня 2018, 14:02
Розкрили новий спосіб ввезення іноземних авто 1954 Джерело: https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/29344888.html
Розкрили новий спосіб ввезення іноземних авто

Журналісти розкрили нову схему ввезення автомобілів на європейських номерах, яка здійснюється через пункти пропуску Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Таким чином, для ввезення автомобілів масово використовують мешканців прикордонних сіл, зокрема громадян Білорусі. Про це пише Радіо Свобода.

«Автомобіль з території Євросоюзу в режимі транзиту заїжджає в Україну, наприклад, через пункт пропуску Ягодин у Волинській області, що на кордоні з Польщею. У такому статусі має право перебувати в країні максимум 10 днів. За цей час авто їде на інший пункт пропуску, наприклад, Доманове, вже на кордоні з Білоруссю. І тут починаються цікаві речі. Авто виїжджає з України, однак не в’їжджає в Білорусь. На нейтральній території в автомобіль сідає громадянин Білорусі, який має довіреність від власника авто. Він заїжджає в Україну, виходить з авто і невдовзі, іноді пішки, повертається до Білорусі. Автомобіль залишається у користувача-українця, який також отримує довіреність від власника», – йдеться у матеріалі.

Поширеність такої схеми підтверджують продавці автомобілів на авторинку.

Крім того, джерела на митниці повідомили журналістам, що нерідко в схемах з перевезення транспортних засобів причетні жителі сіл і невеликих міст недалеко від кордону з Україною.

Також наголошується, що тільки за травень через митний пост «Доманове» в’їхали майже три тисячі нерозмитнених автомобілів з європейської реєстрацією, за кермом яких були громадяни Білорусі.

Коментарі
06 Липня 2018, 19:37
Чому б продажним журналюгам не описати схему ввезення рашовідер із країни-окупанта,китайського мотлоху для заводу "Богдан"?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024