Голови громад Ратнівщини долучилися до обговорення питань щодо мобілізації, безпеки та оборони

29 Березня 2024, 13:40
Засідання колегії 492
Засідання колегії

Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації відбулось чергове засідання колегії.

Захід провели 27 березня 2024 року. Про це написали на сторінці Ковельської районної державної адміністрації у фейсбуці.

Під час колегії обговорили ряд важливих питань життєдіяльності району в умовах воєнного стану.

У роботі колегії взяли участь голова Ковельської районної ради, заступник голови Ковельської райдержадміністрації, керівники та представники територіальних громад району, окремих структурних підрозділів обласної і районної державних адміністрацій, окремих установ, служб, правоохоронних органів, військові.

Під час засідання колегії проаналізували хід виконання завдань з мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Ковельського району. З відповідною інформацією виступив т.в.о начальника Ковельського РЦК та СП − начальник мобілізаційного відділення Ковельського РТЦК та СП, який закликав голів та посадових осіб територіальних громад до всебічного сприяння у реалізації заходів з підтримки боєздатності підрозділів ЗСУ.

Начальниця Ковельської районної військової адміністрації вкотре наголосила на необхідності посилення взаємодії усіх причетних до виконання мобзавдань владних та правоохоронних структур для своєчасного комплектування особового складу підрозділів Збройних сил України, інших військових формувань з метою забезпечення ефективної протидії російській агресії.

Начальник відділу моніторингу, зв’язку та оперативного чергування управління з питань цивільного захисту Волинської ОДА надав головам територіальних громад практичні рекомендації щодо розробки технічних завдань по місцевих автоматизованих системах централізованого оповіщення. У виступі головного спеціаліста відділу заходів цивільного захисту управління з питань цивільного захисту Волинської ОДА надали методичні рекомендації з розроблення Комплексного плану цивільного захисту на особливий період.

Начальник Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області загострив увагу присутніх на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та суб’єктів господарювання щодо правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також посадовець окремо наголосив на недопущенні спалювання сухої рослинності, аби не допустити пожеж в екосистемах.

Про хід та перспективи реалізації в районі проєкту «Служба освітньої безпеки» проінформували: заступник начальника Управління поліції охорони у Волинській області, а також начальник сектору ювенальної превенції ГУ Нацполіції у Волинській області.

Під час засідання колегії обговорили хід та ключові завдання підготовки населення до національного спротиву та ряд інших важливих питань.

За результатами розгляду члени колегії прийняли відповідні рішення.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024