Ратнівчан просять перевірити дані про користувачів та власників земельних ділянок

28 Березня 2024, 10:02
Земля \ ілюстративне фото з відкритих джерел 438
Земля \ ілюстративне фото з відкритих джерел

Жителів Ратнівського краю закликають перевірити документи на землю.

Про це йдеться на сайті Ратнівської селищної ради.

Так, відповідно до пункту 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення, визначених пунктом 281.1.ПКУ.

Звільняється від сплати земельного податку громадяни, за умови подання ними заяви про застосування пільги разом з документами, що посвідчують її право на пільгу (посвідчення особи з інвалідністю першої або другої групи, пенсійне посвідчення (за віком), посвідчення батьків багатодітної сім’ї (які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років), посвідчення «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», посвідчення особи, на яку поширюється дія Закону № 3551, посвідчення «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи» (1-3 категорія)).

Зауважимо, ратнівчанам нагадують про своєчасну сплату земельного податку.

Слід зауважити, що відповідно до пункту 281.2. ПКУ звільнення від сплати податку  за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

«За несплату земельного податку та орендної плати землевласники, в першу чергу, несуть відповідальність перед законом, а також наносять збитки місцевому бюджету, основним джерелом наповнення якого, на сьогодні, є збір за користування землею», – йдеться у повідомленні.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просять звертатись до Ратнівської селищної ради за адресою: вул. Центральна 19, к. 31. Громадянам мати при собі правовстановлюючі документи на землю, паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання.

 Читайте також: Ратнівська лікарня закупить фармацевтичної продукції на понад 180 тисяч гривень

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024