За ухилення від служби судили чоловіка із Поступля

07 Березня 2024, 11:12
За ухилення від служби судили чоловіка із Поступля 2030
За ухилення від служби судили чоловіка із Поступля

Судили уродженця села Поступель, що на Ратнівщині, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це відомо з вироку Волинського апеляційного суду, передає Insider Media.

Відомо, що обвинувачений за результатами медичного огляду визнаний 29 серпня 2023 року Ратнівською територіальною позаштатною військово-лікарською комісією обмежено придатним до військової служби.

Минулоріч, 10 липня, його попередили про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Однак отримувати повістку чоловік відмовився.

Не погоджуючись із вироком суду, прокурор подав апеляційну скаргу, у якій оскаржує його. Зазначає, що суд першої інстанції під час прийняття рішення про можливість виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства, не взяв до уваги ступінь тяжкості вчиненого.

Прокурор звертає увагу суду на те, що звільнення обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням може сформувати негативну думку інших військовослужбовців, вплинути на їх бойовий дух та мотивацію, сприятиме ухиленню інших осіб від призову на військову службу під час мобілізації.

Обвинувачений надіслав заперечення на апеляційну скаргу прокурора, в якому останній просить залишити апеляційну скаргу прокурора без задоволення.

Волинянин повідомив, що не прибув до РТЦК та СП у зв`язку із погіршенням стану свого здоров`я, оскільки має проблеми із суглобами, хоча РТЦК не взяв це до уваги, і вказав, що він не прибув до РТЦК без поважної причини.

До того, зазначає, що у зв`язку із наявними у нього важкими захворюваннями він готує для подачі необхідні документи для оформлення групи по інвалідності, копії яких долучає до заперечення на апеляційну скаргу.

Отож, суд вирок Ратнівського районного суду від 30 листопада 2023 року щодо обвинуваченого скасував та позбавив волинянина волі на три роки.

 Читайте також: Подаруй весну захиснику: у Сільцях зібрали понад 14 тисяч гривень на ЗСУ

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024