Мама Героя України Едуарда Камардіна власним коштом облаштувала тренажерний зал для ліцеїстів

08 Лютого 2024, 17:30
У Ратнівському ліцеї №1 відкрили тренажерний зал на честь Героя України Едуарда Камардіна 3570
У Ратнівському ліцеї №1 відкрили тренажерний зал на честь Героя України Едуарда Камардіна

У ліцеї №1 імені Василя Газіна відкрили новий тренажерний зал.

Урочисте відкриття відбулося у четвер, 8 лютого, передає кореспондент Район.Ратне.

У великому спортивному залі навчального закладу зібралися учні, директорка ліцею Катерина Власюк, педагоги, мати загиблого Едуарда Камардіна – Оксана Колотюк зі своїми синами, керівництво громади: селищний голова Віталій Бірук, начальник управління гуманітарної політики Олександр Денисюк та заступниця селищного голови Олена Антонюк.

У своєму виступі перед присутніми Катерина Власюк зауважила, що вчинок випускника ліцею, який став Героєм  України, пам’ятатиме кожен, хто буде приходити позайматися у тренажерному залі.

Тренажерний зал
Тренажерний зал

Селищний голова вручив матері військового подяку, та від імені депутатського корпусу Ратнівської селищної ради виловив вдячність за мужній подвиг і гідне виховання сина.

Виступ селищного голови
Виступ селищного голови

Вручення подяки Оксані Колотюк
Вручення подяки Оксані Колотюк

«Нехай подвиг нашого Героя, Героя України живе вічно у наших серцях. Ми не маємо права забувати. І оцей символ його життя, його боротьби – має обєднати вас, шановні учні, наші діти, до боротьби із самим собою, щоб стати кращими. Ми повинні прагнути до того, щоб бути кращими, до того, щоб робити краще для нашої громади своїми діями, щоб робити кращою нашу країну, бо саме за це гинуть наші хлопці», – зауважив присутнім очільник громади.

Начальник управління гуманітарної політики висловив свою впевненість у тому, що такий зал дасть можливість отримати хорошу фізичну підготовку для майбутніх спортивних перемог ліцеїстів у громаді та Волинській області. Згодом, керівник вручив подарунки – м’ячі вчительці фізкультури для проведення спортивних ігор та занять.

Учні ліцею
Учні ліцею

Вручення м
Вручення м

Опісля хвилини вшанування пам’яті загиблого воїна Едуарда Камардіна, його мати та брати зі сльозами на очах перерізали урочисту стрічку.

Перерізання стрічки
Перерізання стрічки

Ініціативою Оксани Колотюк стало відкриття сучасного залу для занять фізичною культурою та спортом. За власні кошти вона придбала сім тренажерів та покриття для тренажерного залу. Загальна сума витрат становила понад 200 тисяч гривень.

До робіт з облаштування залу долучилися працівники ратнівського ліцею.

У тренажерному залі учні навчального закладу мають можливість позайматися на орбітреці, біговій доріжці, «потягати» штангу та виконати вправи із гантелями, різного виду силові вправи, покачати верхній та нижній прес.

Цей зал стане важливим місцем для занять та розвитку фізичної активності серед учнів ліцею, а також відзначиться як важливий внесок у пам'ять про Героя та сприятиме розвитку спортивних досягнень серед учнів.

Нагадаємо, молодий капітан 5 вересня під час наступальної операції Збройних сил України, в ході виконання бойового завдання, на межі Миколаївської та Херсонської областей. Едуард Олександрович у 2016 році закінчив ліцей №1 смт Ратне ім. В. Газіна. У тому ж році вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яку згодом успішно закінчив.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв посмертно захиснику з Ратного Едуарду Камардіну звання Герой України та удостоїв орденом «Золота Зірка». 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024