Повідомили, які заходи проведуть на Ратнівщині 8-9 травня

02 Травня 2018, 15:40
4332 Джерело: www.google.com.ua

У середу, 2 травня, відбулося засідання організаційного комітету з нагоди підготовки відзначення у районі Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, під час якої керівники району узгодили план проведення тематичних заходів.

Засідання провів голова Ратнівської райдержадміністрації Андрій Харлампович. Про це інформує відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційної діяльності апарату РДА.

У роботі засідання взяли участь заступник голови РДА Сергій Матвійчук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, Ратнівський селищний голова Володимир Кулик, представники військкомату, військової частини, керівники окремих  структурних підрозділів райдержадміністрації.

Члени організаційного оргкомітету обговорили проведення ряду заходів, які відбудуться в районі з нагоди вищезгаданих пам’ятних дат, а саме:

8 травня, в День пам'яті та примирення:

  • о 10.00 год. покладання квітів до Меморіального комплексу «Жертвам фашизму» в селі Кортеліси;
  •  о 10.20 год. екскурсія в Кортеліському історичному музеї;
  • о 12.30 год. на похованнях воїнів УПА в урочищі Обрізки Датинської сільської ради відбудеться тематичний захід,  панахида та покладання квітів;

9 травня, в 73-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні:

  • о 10.00 год. тематичний захід біля Обеліску Слави та покладання квітів;
  • о 10.50 год. панахида та покладання квітів на Братських могилах в смт Ратне;
  • о 11.30 год. покладання квітів до Меморіалу жертвам Голокосту біля села Прохід;
  • о 12.40 год. панахида та покладання квітів до кургану на хуторі Циганки Гірниківської сільської ради.

Зокрема, у загальноосвітніх навчальних закладах району заплановали провести  тематичні уроки, виховні години, у закладах культури – культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи, в бібліотеках - книжкові виставки, тематичні полиці.     

Також, 8-9 травня керівники Ратнівщини відвідають ветеранів Другої світової війни аби особисто привітати їх з вікопомною датою.

В усіх храмах району у ці дні відбудуться поминальні молебні за загиблими.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024