На озері Оріхівське рибпатрульні зафіксували ряд порушень

17 Січня 2024, 20:15
На озері Оріхівське рибпатрульні зафіксували ряд порушень 602
На озері Оріхівське рибпатрульні зафіксували ряд порушень

З 8 по 15 січня 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 18 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Зокрема, упродовж 10 - 12 січня на озері Оріхівське Самарівської громади Ковельського району (територія природно-заповідного фонду - заказник «Оріхівський») виявили кілька порушень.

Житель села Оріхове ловив рибу сіткою, риби не зловив. Природоохоронці склали адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП, сітку вилучили. Матеріали справи передані до суду.

На місцевих жителів, які перебували біля озера з забороненими знаряддями лову, рибпатруль склав п’ять протоколів за частиною 3 статті 85 КУпАП.

Також на озері виявили безгосподарське майно, вилучили вісім сіток загальною довжиною 401 м, склали акт виявлення та вилучення майна, власник якого невідомий

Сума попередженого розміру шкоди, завданої порушенням законодавства про рибне господарство, внаслідок незаконного вилову риби становить 122,16 тисячі гривень.

Рибу випустили в живому стані до водойми.

Нагадаємо, нещодавно на озері Чисте, що у селі Броди, активісти виявили браконьєрське знаряддя лову.

Довідкова інформація:

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється добування (вилов) гачковими знаряддями, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує сім одиниць на одного рибалку.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також: Забродівська громада: в річці Прип'ять підвищується рівень води - можливе підтоплення

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024