У Кортелісах створили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

09 Січня 2024, 16:02
Ілюстративне фото з відкритих джерел 675
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У селі Кортеліси Ратнівської громади створили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це Район.Ратне повідомили у Ратнівській селищні раді.

Нагадаємо, влітку 2023 року у Волинській ОДА відбулося засідання Комісії з питань надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Загальна сума державної субвенції становила понад 7,7 мільйона гривень.

Зокрема, за результатами засідання вищезазначеної Комісії державну субвенцію на створення спеціалізованих служб отримали: Нововолинська, Забродівська, Павлівська, Литовезька громади (на створення денного центру з кризовою кімнатою) та Ратнівська громада (на створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі).

Притулок облаштували у селі Кортеліси (а саме у кімнатах, що знаходяться поруч із місцевою амбулаторією).

Як зауважили у Ратнівській селищні раді, там вдалося відремонтувати кілька кімнат, місце обирали враховуючи близькість розташування до найближчого укриття. Згодом планується відкриття притулку.

Читайте також: У Ратному помітили чималу кількість омелюхів

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024