Ремонт робили власноруч: як створювали освітній хаб у Залісах

13 Грудня 2023, 14:58
Ремонт робили власноруч: як створювали освітній хаб у Залісах 558
Ремонт робили власноруч: як створювали освітній хаб у Залісах

У селі Заліси Заболоттівської громади для усіх охочих створили креативний простір для навчання.

Запрацював він 7 грудня, про це Район.Ратне розповіла ініціаторка проєкту Ірина Кисіль.

За словами Ірини, заявку для участі у конкурсі «HALLI 2.0» подали ще у липні. З 260 команд, вдалося пройти у перший тур, де було 60 учасників.

У вересні, був другий етап. З 60 команд, команда із Заліс пройшла в 15 та отримала перший мінігрант – 150 доларів на підсилення ідеї.

Згодом 15 команд змагалися у Києві за приз у 5000 доларів. Переможцями стали три команди.

«Коли ми пройшли в 15, то керівництво громади підтримало нас з ремонтом. Виділили кошти на будівельні матеріали. Ремонт ми зробили власноруч. Наші хлопці працювали вечорами», – розповіла Ірина.

Колега Ірини, Ольга Коротинська, власноруч розмалювала хаб. 

У новому, переобладнаному приміщенні, учні зможуть займатися не лише із педагогами, а й із батьками та іншими гостями занять.

«Ми підписали Меморандум про співпрацю з ОМС Заболоттівської громади. Надалі маємо намір залучити інші громад до проведення заходів онлайн та офлайн», – поділилася планами Ірина Кисіль.

Освітній хаб став ще одним кроком до модернізації навчального процесу в селі та підвищення якості освіти для молодого покоління.

Довідково:

HALLI 2.0 – Hackathon for Leadership in Local Innovations – всеукраїнський інкубатор для виявлення, підтримки та впровадження  соціальних інновацій на місцевому рівні.

Мета проєкту – допомога  лідерам/кам, що мають життєздатні  ідеї  для своїх громад, перетворити їх на повноцінні проєкти та втілити у життя.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024