На Ратнівщині пропонують відкрити прихисток на кордоні з Білоруссю

26 Листопада 2023, 18:50
На Ратнівщині пропонують відкрити прихисток на кордоні з Білоруссю 1015
На Ратнівщині пропонують відкрити прихисток на кордоні з Білоруссю

На Ратнівщині на українсько-білоруському кордоні можуть облаштувати місця тимчасового проживання для людей, які повертаються через гуманітарний коридор «Мокрани – Доманове».

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

З 24 лютого 2022 року до 25 листопада вказаний гуманітарний коридор в сторону України перетнули майже шість тисяч осіб, з них понад тисяча – діти.

Нині на кордоні працює волонтерський центр від ГО Pluriton. Людям надається харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також запущені автобусні маршрути.

За словами віцепремʼєр-міністерки Ірини Верещук, на місці необхідне посилення інформування людей щодо їхніх можливостей.

Крім того, наразі розглядаються варіанти облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор.

«Необхідно об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово маємо вирішити питання виплат та облаштування місць тимчасового проживання», – підсумувала Ірина Верещук.

Варто зауважити, за рішенням уряду всі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, окрім того, що на Волині «Мокрани – Доманове», – закриті.

Пункт пропуску на Ратнівщині слугує гуманітарним коридором. Через нього пропускають виключно громадян України, які повертаються з окупованої території через Білорусь в Україну лише у пішому порядку.

Перетнути кордон можна з українським закордонним паспортом, навіть якщо у нього закінчився термін дії, чи внутрішнім паспортом.

 Читайте також: У Ратнівській публічній бібліотеці відбулася година пам’яті за загиблими у часи голодоморів

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024