У Ратному вшанували пам’ять жертв голодоморів

25 Листопада 2023, 20:22
У Ратному вшанували пам’ять жертв голодоморів 457
У Ратному вшанували пам’ять жертв голодоморів

У селищі Ратне провели захід-вшанування загиблих під час голодоморів.

Захід відбувся у суботу, 25 листопада, повідомляє Ратнівська селищна рада.

Біля пам'ятника 2000 Різдва Христового запалили свічу керівництво громади, керівники та працівники селищної ради, її виконавчого комітету та комунальних установ, підприємств та організацій Ратнівської селищної ради, військові та поліцейські громади та хвилиною мовчання вшанували усіх невинно вбитих жертв голодомору.

«Вже другий рік ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах війни, яка супроводжується геноцидом росії проти українців. Пам'ять має жити, адже за кожен злочин має бути покарано, а жертв - вшановано.

Україна внаслідок геноциду та штучних голодів втратила мільйони життів. Як у ХХ столітті Сталін, так в ХХІ путін застосовують фізичний геноцид, бо інші методи не можуть знищити український народ. Але, пам'ятаючи минуле, ми боремося за майбутнє. Наша сила в єднанні, в згуртованості, в допомозі на фронті, в тилу чи за кордоном. Ми сильна і мужня нація і ми обов'язково вистоїмо.

Слава кожному українцю. Слава кожному українському захиснику. Слава Україні», – на годині-реквіємі зазначила секретар селищної ради Людмила Гаврилюк.

Читайте також: Ратнівська громада: вшанували пам'ять кущового провідника ОУН Ратнівщини

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024