Їздив напідпитку у Ратному - отримав штраф 17 тисяч гривень

27 Жовтня 2023, 11:15
Фото ілюстративне 812
Фото ілюстративне

У  селищі Ратне по вулиці Механізаторів чоловік керував авто у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться постанові суду від 18 жовтня, передає кореспондентка Район.Ратне.

Чоловік 8 квітня 2023 року о 00:30 год керував автомобілем марки «Volkswagen» з явними ознаками алкогольного сп`яніння - різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння в очах, тремтіння рук, від проходження огляду в установленому законом порядку на місці зупинки та в медичному закладі відмовився.

Своїми діями кермувальник порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене статтею 130 частини 1 КУпАП.

У судовому засіданні порушник вину не визнав та пояснив, що сидів 40 хв у автомобілі на місці водія зі знайомим, прізвища якого не пам`ятає. 

Під`їхали працівники поліції, які запропонували пройти освідування на стан сп`яніння, на що він погодився пройти у медичному закладі. У Ратнівській ЦРЛ - дихав у спеціальний технічний пристрій, проте медичний працівник не визначив стан сп`яніння. Після цього, його повідомили, що він відмовився пройти огляд на стан сп`яніння. 

Надалі лікар у висновку про освідування на стан сп`яніння зазначив про перебування у стані алкогольного сп`яніння. Тоді чоловік, визнав, що знаходився у стані алкогольного сп`яніння: у той вечір - випив 50 грамів алкогольних напоїв.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винним та оштрафувати його на  17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Читайте також: На Ратнівщині чоловік заборгував аліментів на понад 100 тисяч гривень

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024