Ратне: «Зимова агрошкола» підвела підсумки роботи

11 Квітня 2018, 13:04
Учасники «Зимової агрошколи» 1533 Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1902424146726210&id=1860638250904800
Учасники «Зимової агрошколи»

У вівторок, 10 квітня, у Ратнівській районній філії підвели підсумки десятого сезону освітнього проекту «Зимова агрошкола» та нагородили його активних учасників.

Під час роботи агрошколи, 231 житель Ратнівщини став учасником тренінгових занять з питань вирощування овочів, полуниці, горіхів, кімнатних та вуличних квітів, догляду за садом, вигодовування м’ясних та молочних порід, заняття свинарством, – про це повідомляє провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг районної державної служби Леся Захарчук.

Іван Миронюк, директор Ратнівської районної філії ВОЦЗ, проаналізував результати чергового сезону «Зимової агрошколи» на Ратнівщині, відзначив важливість освітнього проекту для мешканців сільської місцевості, ознайомив з наданням освітніх послуг від потреби району в рамках реалізації проекту.

Начальник відділу агропромислового розвитку Ратнівської райдержадміністрації Павло Ковч розповів про перспективи розвитку галузі сільського господарства, про програми підтримки особистих селянських господарств і про їх результати.

Лариса Заліпа, керівник Ратнівського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Старовижівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, висвітлила питання пенсійного забезпечення самозайнятого населення.

Безробітні отримали відповіді на ряд запитань, що їх цікавили, поділилися своїм досвідом щодо застосування набутих знань: основних елементів сучасної технології вирощування томатів, квітів, полуниці, вигодовування тварин та інше.

Учасники заходу наголосили на користі освітнього проекту, розповіли про наміри вирощування сільськогосподарських культур і дякували за корисні поради та навчання.

Адже застосування нових методів ефективного ведення сільського господарства підвищує продуктивність особистих селянських господарств та дає можливість отримати більші доходи від реалізації

На завершення заходу 18 активних учасників «Зимової агрошколи» отримали подяку за участь у навчальних семінарах.

Довідково:

«Зимова агрошкола» – це освітній проект, головне завдання якого підвищення рівня знань, орієнтація безробітного населення на самозайнятість у сфері сільського господарства та виробництво екологічно чистої продукції.

Завдяки тісній співпраці партнерських організацій, кваліфікованих фахівців Волинського обласного учбового центру агропромислового комплексу, відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації, консультантів-практиків вдалося реалізувати цей проект на Волині, зокрема й на Ратнівщині.

Іван Миронюк звітує про виконану роботу «Зимової агрошколи»
Іван Миронюк звітує про виконану роботу «Зимової агрошколи»


 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024