У Ратному функціонує Центр безпеки і життєдіяльності громади: основні завдання установи

17 Березня 2023, 09:05
Фото ілюстративне 332
Фото ілюстративне

Комунальна установа «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Ратнівської селищної ради утворилася рішенням Ратнівської селищної ради від 31 березня 2022.

При центрі діють відділи місцевої пожежної охорони (МПО) та благоустрою, інформують на сторінці установи у фейсбуці.

Основним завданням центру є:

  • створення безпекового простору на території населених пунктів громади у всіх сферах життєдіяльності та сприяння соціально-економічному розвитку Ратнівської селищної територіальної громади. Підвищення якості ремонту, утримання об’єктів благоустрою;
  • облаштування та утримання вулиць;
  • утримання, поточний ремонт, ліквідація аварійно-небезпечних ділянок (ситуацій) об’єктів зовнішнього освітлення населених пунктів;
  • догляд за станом зелених насаджень, територій та благоустрій парків;
  • створення в громаді єдиної системи забезпечення пожежної безпеки, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;
  • зменшення кількості пожеж та аварій на об'єктах та в населених пунктах громади, запобігання загибелі та травмування людей, економічних втрат та матеріальних збитків.

Основною метою діяльності є забезпечення пожежної безпеки та здійснення пожежної охорони та благоустрою на території Ратнівської селищної територіальної громади.

На балансі Центру перебувають чотири трактори з місцем базування: МТЗ-80 в Жиричівському старостинському округу, МТЗ–80 в Кортеліському старостинському округу, DF-244 в смт Ратне, DF-244 в Гірниківському старостинському округу. Наявне причіпне і навісне обладнання до них.

З метою створення умов для цілодобового несення служби у відділі МПО, розміщення пожежної техніки, функціонують три пожежні ДЕПО. За кожним із них закріплені пожежні автомобілі, а саме: ГАЗ-53 у селі Млинове, ГАЗ-66 селі Жиричі та ЗІЛ-130 у селі Гірники.

Працівники Центру проводять роботи по облаштовуванню вулиць, заготівлі дров та щепи паливної, відкачують паводкові вод, обслуговують дороги в зимовий період, скошують траву, чагарники, обрізають та видаляють сухостійні аварійні дерева.

Для робіт з доброустрою в Центрі є бензокоси – шість штук, бензопили – сім штук, мотоножниці – одна штук, мотопомпи – три штуки, подрібнювач гілок – одна штука.

Організовано збір вторинної сировини, а саме: ПЕТ пляшок і скло у всіх населених пунктах громади. На ці потреби закупили 120 контейнерів.

За кошти Ратнівської селищної ради  придбали та передали до Центру піскорозкидувач Mercedes-Benz Unimog U300 та грейдер VOLVO G946B для грейдерування доріг.

Попри ситуацію в країні установа функціонує, займається благоустроєм для наших жителів та гостей, створює безпечні умови для життя людей, забезпечує їх робочими місцями та вносить значну частку в розвитку Ратнівської територіальної громади та старостинських округів.

 Читайте також: У березні більшість закладів освіти та культури Ратнівської громади у режимі простою

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024