У Самарівській громаді спіймали порушника риболовлі

11 Лютого 2023, 09:15
У Самарівській громаді спіймали порушників риболовлі 235
У Самарівській громаді спіймали порушників риболовлі

З 1 по 7 лютого волинські рибпатрульні викрили 12 порушень природоохоронного законодавства.

Серед них 7 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 1 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 – за ч.1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби). Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Зокрема, порушників викрили у Самарівській громаді: на озері Оріхівське, поблизу села Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Місцевий житель ловив рибу забороненим знаряддям лову.

На нього склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також з даної водойми дістали сім сіток, загальною довжиною 320 метрів.

На Старовижівщині на озері Луки, поблизу села Дубечне Дубечанської громади Ковельського району двоє громадян порушували Правила рибальства. На громадян склали адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та оштрафували. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Читайте також: Самарівська сільська рада закупить паливної деревини на понад 600 тисяч гривень

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024