Параолімпійська чемпіонка з Ратнівщини отримала квартиру

02 Лютого 2023, 11:30
Параолімпійська чемпіонка з Ратнівщини отримала квартиру 699
Параолімпійська чемпіонка з Ратнівщини отримала квартиру

Ордер та ключі від омріяного помешкання отримала срібна призерка Паралімпійських ігор з параканое Марина Мажула з Ратнівщини.

У Палаці культури міста Луцьк відбулось урочисте вручення ордерів на власне житло провідним спортсменам Луцька та області. Захід організували 31 січня. Про це повідомив кореспондент Спорт на Районі.

Ключі від квартир вручили Заслуженій майстрині спорту України з параканое серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, призерці паралімпійських ігор-2020 в Токіо, дворазовій чемпіонці Європи, дворазовій переможниці Кубка світу та багатократній чемпіонці України Марині Мажулі та Майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), багаторазовому призеру та переможцю чемпіонатів України, переможцю та призеру чемпіонатів Європи та дворазовому учаснику Олімпійських ігор (Ріо-де-Жанейро-2016 та Токіо-2020) Івану Банзеруку.  

Захід розпочався із вступного слова, де подякували всім воїнам та волонтерам, а також вшанували пам'ять загиблих на війні за свободу і незалежність, серед яких чимало українських спортсменів та тренерів, хвилиною мовчання.

Серед гостей урочистостей – луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник голови Волинської обласної військової адміністрації Юрій Гупало та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт. Вони особисто привітали та подякували спортсменам за їхню працю та здобутки, завдяки яким по всьому світу лунає гімн України та майорить синьо-жовтий прапор.

Також спортсмени поділилися особливостями умов підготовки, враженнями від перемог та планами на 2023 рік у воєнних умовах. Легкоатлет Іван Банзерук розповів про те, як поєднує військову службу за контрактом та спортивну діяльність.

«Я займаю посаду в спортивному комітеті Державної прикордонної служби України. Спочатку війни довелось пройти трішки військової підготовки, а потім нам дозволили займатись спортом. У спортивному плані 2023 рік для мене вже розпочався, адже в суботу (28 січня – ред.) стартував командний Чемпіонат України, де я посів друге місце, продемонструвавши свій особистий рекорд. Наприкінці березня відбудеться Чемпіонат України на 35 кілометрів, що являтиметься відбором на командний Чемпіонат Європи, котрий відбудеться у вересні», – зазначив спортсмен.

Марина Мажула розповіла про особливості підготовки до змагань у воєнний час та поділилася емоціями від перемоги на Чемпіонаті світу з параканое, коли на увесь світ здійнявся прапор та прозвучав гімн країни, яка воює за волю та свободу.

«Щоразу коли звучить гімн України – це велика гордість і це, мабуть, єдине, що ми зараз можемо зробити для своєї країни. Але цьогорічна перемога на Чемпіонаті світу була найбільш емоційна, тому що ти знаєш для чого ти готувався та перемагав, оскільки гімн лунав із самої Канади. Я надіюсь, що дуже багато українців, і не тільки українців, побачили цей момент, адже нас підтримують у багатьох інших країнах. Спортсмени підходять та телефонують, цікавлячись станом і здоров’ям нас та наших рідних. Емоційно дуже важко було, оскільки ти не знаєш що буде через секунду чи через годину, так як твої рідні вдома і ти постійно думаєш про них. 

Війна дуже сильно відобразилась на підготовці, адже як все почалось, ми трішки затримались в Туреччині, керівництво не дозволило виїхати та повернутись додому. Нас там добре прийняли, хоч і в інших готелях та умовах, але в нас була можливість тренуватись. Було важко відволіктись від телефону, стрічки новин та дзвінків до рідних. Потім нас запросили до Франції, де ми продовжили тренування на невеличкій спортивній базі і готуватись до змагань», – розповіла Марина.

 Читайте також: На Ратнівщині не було жодного переходу парафій до ПЦУ у 2022 році

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024