Проросійський олігарх купив компанію для видобутку міді на Ратнівщині

28 Вересня 2022, 15:37
Вадим Новинський. Фото: УНІАН 2314
Вадим Новинський. Фото: УНІАН

Компанія Вадима Новинського «Smart Holding N.V. (Нідерланди)» встановила прямий контроль над міноритарною часткою в ТОВ «Інтер Актив», яке у травні придбало спецдозвіл на розробку родовища мідних руд «Заліси-Шменьки» у Волинській області. 

Водночас її очолив менеджер бізнесмена, а до складу співзасновників увійшли пов’язані з ним компанії. За даними в системі YouControl, Smart Holding N.V. 22 вересня напряму придбав 24,99% капіталу ТОВ «Інтер Актив», повідомляє галузеве видання NADRA.info.

«Інвестицію в міднорудний проект підтвердили в українському офісі групи Смарт-Холдинг. «ТОВ «Інтер Актив» здійснило додаткову емісію для збільшення статутного фонду і Смарт-Холдинг сплатив відповідну долю в статутний капітал (капітал було подвоєно з 84,5 тисячі гривень до 169 тисяч гривень – прим. NADRA.info)», – пояснила керівниця інвестиційного фонду IF Smart в рамках Смарт-Холдингу Наталія Вінницька

Ще 24,99% отримала компанія з Кіпру «МІСАНДАЙКО ХОЛДІНГЗ ЛТД». І 0,02% набуло київське ТОВ «Малахіт видобуток». ТОВ «Інтер Актив» змінило місце реєстрації, і тепер «прописане» в Києві на вулиці Борисоглібській, 2.

Раніше у товаристві змінився керівник: замість Ігоря Нестеренка компанію очолив Андрій Ковальчук (керівник ТОВ «Сотон» Вадима Новинського), а виконавчим директором призначили Євгенія Курила.

Станом на 26.09.2022 кінцевим бенефіціарним власником Інтер Активу все ще вказано Ігоря Воронова, втім у структурі учасників ТОВ пан Воронов зберіг за собою 50%:

До слова, Ігор Воронов встановив контроль над ТОВ «Інтер Актив» після того, як компанія підписала договір купівлі спецдозволу на рудоносне поле мідних руд Заліси-Шменьки. Обіцяні 18 мільйонів гривень за спецдозвіл Інтер Актив заплатив державі в липні.

Родовище Заліси-Шменьки продали з восьмої спроби – всі попередні зривалися, оскільки ніхто з переможців не був готовим заплатити свою цінову пропозицію.

Наталія Вінницька заявила NADRA.info, що ТОВ «Інтер Актив» вже отримало спецдозвіл на Заліси-Шменьки.

Довідково: Вадим Новинський – російський та український бізнесмен, який має українське громадянство, народний депутат Верховної Ради VII, VIII й IX скликань. Новинський відомий своїми відвертими проросійськими, антиукраїнськими поглядами. 

Він заперечує російську агресію та окупацію території України, стверджує, що на Донбасі йде нібито «громадянська війна». Намагався заблокувати прийняття закону про мову, боровся проти надання Томоса про автокефалію Православній церкві України. Також пропагує російську точку зору на історію.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024