Самарівська громада: рибпатруль викрив кілька порушень природоохоронного законодавства

31 Серпня 2022, 13:10
Фото ілюстративне 455
Фото ілюстративне

З 22 по 28 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 13 порушень природоохоронного законодавства.

Серед них п’ять порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (вилов риби з перевищенням дозволеної кількості гачків на особу) та 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову). Крім цього, складено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, інформує Район.Ратне пресслужба Волинського рибпатруля.

Відповідно до результатів, рибпатрульні вилучили 26 заборонених знарядь лову, серед яких 1095 метрів сіток.

Зокрема, порушення зафіксували у Самарівській громаді:

  • озеро Оріхівське, поблизу села Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Житель с. Межисить ловив рибу забороненим знаряддям;
  • водні об’єкти з’єднані з озером Оріхівським Самарівської громади Ковельського району. Складено чотири постанови про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції;
  • озеро Волянське, Самарівської громади Ковельського району. В ході обстеження рибпатрульні вилучили 10 сіток, загальною довжиною 575 метрів.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства. В іншому випадку на рибних мародерів чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Довідково: 

з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у водних об’єктах Волинської області. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адмінштрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024