На Ратнівщині поширюють маніпулятивні повідомлення про День Незалежності

24 Серпня 2022, 18:05
День Незалежності України 743
День Незалежності України

У соцмережах Ратнівщини ширяться маніпулятивні повідомлення про провокації від країни-агресора на День Незалежності України.

У підписі таких маніпулятивних повідомлень є кілька провокативних тез про День Незалежності: «що чекати від цього дня; скільки діб сидіти вдома; куди прилетять ракети».

До того ж авторка повідомлення зауважує, що у зв'язку з високою ймовірністю обстрілів України – посилена комендантська година. Дізнатися чинні обмеження у своїй області І по всіх областях можна за посиланням, що додається.

Кореспонденти Район.Ратне розібрались, чи справді є посилена комендантська година та чи справді відомо, куди «прилетять» ракети.

Повідомлення такого типу у спільнотах Ратнівського краю поширює дівчина під нікнеймом Єва Юхно. Цікаво, що її сторінка є закритою, а запит у друзі вона не приймає.

За посиланням, що подається у дописі, ви перейдете на сумнівні телеграми-канали.  Щоб приєднатися до такого каналу, вас проситимуть подати заявку на приєднання, яку можуть розглядати впродовж тижня. Зазначимо, що кожного разу вам пропонуватимуть доєднатися до низки інших телеграм-каналів.

Таким чином вас заманюють для підписки на черговий канал-сміттярку. Можемо припустити, що це також потрібно власникам каналу для збору інформації про користувачів.

Також слід звернути свою увагу на стиль написання повідомлення: воно починається зі слів «Терміново». Зазвичай так починаються фейкові або маніпулятивні дописи.

Насправді чого чекати на День Незалежності України ніхто сказати точно не може:

  • про загрозу з боку білорусі попередив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у телеграмі, який зауважив, що розташування ракетних систем уздовж держкордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі «Зябрівка», викликає занепокоєння;
  • спікер командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів, що зараз армія окупантів концентрує ракети на території білорусі і може звідти завдати масованого удару по території України до Дня Незалежності, потрібно готуватися до всього.
  • секретар РНБО Олексій Данілов ще минулого тижня попередив, що не все може опинитися під контролем України, але це нормально в умовах війни. За словами секретаря, точно відомо про підготовку рф провокації проти президента України Володимира Зеленського.

Скільки діб сидіти вдома – тут уже кожен вирішує сам, адже загроза нікуди не минула, й ігнорувати повітряну тривогу не варто.

Щодо посиленої комендантської години: її посилять лише у Харківській області з 19:00 23 серпня до 7:00 25 серпня.

Водночас у Києві заборонили проведення масових заходів у період з 22 до 25 серпня у зв’язку з високою ймовірністю ракетних обстрілів міста російськими окупантами.

Куди прилетять ракети – цього вам ніхто достеменно не скаже, зокрема інформація про місце прильоту у сумнівних телеграм-каналах може бути неперевіреною та неправдивою.

Отож, вид повідомлень, які поширюють у спільнотах Ратнівського краю є маніпулятивними, зокрема – це нечесний метод заманювання підписників.

Читача просто заманюють на канал і змушують підписатись, і тільки підписавшись людина бачить інформацію, за якою прийшла. 

Читайте також: На Ратнівщині поширюють маніпулятивні повідомлення про обов'язкову виплату від держави

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024