Ратнівська громада: як готуються до освітнього процесу в умовах війни

07 Серпня 2022, 12:20
Ратнівська громада: як готуються до освітнього процесу в умовах війни 812
Ратнівська громада: як готуються до освітнього процесу в умовах війни

В Ратнівській громаді готуються до організації безпечного  освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Ратнівська селищна рада.

Попри повномасштабне вторгнення росії, навчальний рік в Україні має розпочатися за планом – 1 вересня в очному режимі, але не в усіх закладах освіти. З огляду на безпекову ситуацію, однією з умов щодо організації очного навчання – є наявність укриття для учасників освітнього процесу та працівників закладу освіти.

Отож, усі заклади та установи освіти Ратнівської селищної ради готуються до початку нового 2022-2023 навчального року та опалювального сезону.

У тих закладах освіти, де є наявні підвальні приміщення, які можливо використати як найпростіші укриття, освітній процес може бути організовано як в очній формі, так і у змішаній, тобто частина уроків буде проводитись безпосередньо у закладі, частина – дистанційно.

Читайте також: Юна співачка із Заболоття стала лауреаткою Всеукраїнського вокального конкурсу

За такою ж схемою, згідно з укладеними договорами, можуть працювати заклади освіти, де відсутні підвальні приміщення, але поруч є сховища. Значна кількість освітніх закладів громади не має підвальних приміщень та сховищ поруч. Освітній процес у таких закладах може здійснюватися лише у дистанційній формі.

Наразі ремонтні роботи розпочато, їх виконують працівники закладів та установ, а також долучаються батьки учнів. Кошти на матеріали виділені з місцевого бюджету.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024