Скільки вдалося розселити внутрішньо переміщених осіб громадам Ратнівщини

22 Травня 2022, 09:23
Переселенці 2027
Переселенці

Із початку повномасштабного вторгення росії в Україну у Волинській області розселили майже 68,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них – в державних закладах. 

Переселенці по області розподілилися непропорційно. У деяких прикордонних із Польщею громадах кількість ВПО сягнула 14% усього населення, тоді як на межі з Рівненською областю та Білоруссю люди селилися рідко, повідомляє «Сила правди».

Станом на 10 травня область розселила загалом 68,5 тисяч осіб. 94% (64 277 осіб) оселилися у державних закладах, решта – в приватному секторі. В абсолютних числах найбільше людей прийняв Луцьк і Луцький район – 28 893 особи.

Також, в абсолютних числах найбільше людей прийняли Луцька (понад 18 тисяч), Нововолинська (8,2 тисячі) та Ковельська (6,5 тисяч) громади. Найменше – північні громади області – Сереховичівська (21 особа), Смідинська (30 осіб) та сусідня з Білоруссю Ратнівська громада (39 осіб).

Один переселенець на 7 людей постійного населення

Якщо співставити кількість прийнятих переселенців та загальне населення громад, то можна зробити висновок, що прикордонним із Польщею громадам довелося постаратися значно більше, зважаючи на їхні можливості, аніж великим містам Луцьку та Ковелю. Прикордонні Поромівська та Нововолинська громади розселили таку кількість внутрішньо переміщених осіб, яка дорівнює 14% їх довоєнного населення. Тобто на 7 людей постійного населення припадає один переселенець.

У Рівненській та Любомльській громадах на вісім постійних мешканців припадає одна поселена внутрішньо переміщена особа. У Вишнівській та Турійській громадах розселили переселенців як 10,5% постійного довоєнного населення.

Лише один поселений на 588 осіб постійного населення – у Ратнівській громаді. Менше одного відсотка від постійного населення розселили переселенців також у Сереховичівській та Смідинській громадах.

Цікаво, що, за даними Департаменту соціального захисту населення Волинської обласної військової адміністрації, кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб станом на 10 травня приблизно на 12% нижча, ніж розселених, – 60 355 осіб.

Детальну інфографіку із ситуацієї із переселенцями в області можна переглянути тут: https://www.datawrapper.de/_/lg2Y1/

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024