Доманове: прикордонники викрили схему протиправного імпорту

16 Лютого 2022, 09:26
Доманове: прикордонники викрили схему протиправного імпорту 651
Доманове: прикордонники викрили схему протиправного імпорту

Волинське підприємство хотіло ошукати митників на 15 тисяч євро.

Завдяки посиленню аналітичного напрямку в оперативній діяльності управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил посадовими особами Волинської митниці викрито схему протиправного імпорту автомобілів на суму понад 800 тисяч грн. Організатор оборудки - волинське ТзОВ для мінімізації митних платежів використало прикордонне розташування Волині.

Організатор оборудки – волинське ТзОВ для мінімізації митних платежів використало прикордонне розташування Волині, інформує пресслужба Волинської митниці.

Парочка вживаних раніше в Єстонії вантажних автомобілів «NІSSAN» лафетом мандрувала через кордони України. Кілька разів вони ввозились-вивозились через митні пости «Ягодин» на польському та «Доманове» на білоруських напрямках.

Однак, якщо наприкінці січня у «Ягодині» вартість одного такого транспортного засобу значилась як 12 450 Євро, то на початку лютого документи, подані в «Доманове», містили відомості про 4 800 Євро.

Тобто, під час тижневого турне вантажівки суттєво «схудли» у своїй вартості. Кожен - на 7 650 Євро. Про те, що автомобілі ідентичні, свідчили їхні VIN-коди та дані підприємства-відправника.

Оборудку викрили та тепер керівник волинського ТзОВ нестиме відповідальність за правопорушення, передбачене ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає накладення штрафу у вигляді 100 % вартості товару та його конфіскацію.

За курсом НБУ на дату вчинення правопорушення вартість двох, вилучених до остаточного рішення суду, автомобілів «NІSSAN», 2018 року виготовлення, складала 800 333 грн.

Читайте також: Ратнівчани сплатили до держбюджету понад 450 тисяч гривень військового збору

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024