На Ратнівщині 49-річний чоловік підробляв ковід-сертифікати

01 Грудня 2021, 20:50
Ковід-сертифікат 1182
Ковід-сертифікат

На Ратнівщині правоохоронці викрили 49-річного волинянина у підробленні міжнародного свідоцтва про вакцинацію від захворювання – COVID-19.

Під час досудового розслідування з’ясовано, що один із ратнівчан замовив та придбав фальшивий міжнародний сертифікат про вакцинацію від  COVID-19 із занесенням інформації в електронну систему охорони здоров’я для своєї дочки. Вартість підробки становила 1,5  тисячі гривень, повідомляє пресслужба поліції Волині.

Слідчі оголосили ратнівчанину за придбання ковід-сертифіката про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за частиною 3 статті 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України. Досудове слідство у справі завершено. Обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження скеровано до суду. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.  

Читайте також: У Ратнівській лікарні викрили чоловіка, котрий продавав COVID-сертифікати

До слова, волинянину, який безпосередньо виготовляв фальшивий сертифікат, оголосили підозру по 18 епізодах за частиною 3  статті 358 та частиною 1, частиною 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Довідки підозрюваний продавав за ціною  від 1,5 до 2 тисяч гривень. Досудове слідство триває та перевіряється інформація на причетність волинянина до скоєння  інших фактів підробок.   

Читайте також: 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024