Ратнівська громада: з 1 січня 2022 року у закладах освіти запровадять нове меню

02 Грудня 2021, 08:22
Страви 693
Страви

З 1 січня 2022 року в усіх закладах освіти  Ратнівської селищної ради запровадять чотиритижневе (сезонне) меню. 

У понеділок, 29 листопада в залі засідань Ратнівської селищної ради відбулася нарада керівників закладів освіти та медичних працівників щодо питань організації здорового харчування. Про це йдеться на сайті Ратнівської селищної ради.

Людмила Дейнека, керівниця відділу Ратнівського управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області, висвітлила питання щодо порядку організації харчування в закладах  освіти Ратнівської селищної ради; наголошувала присутнім на дотриманні Постанови Кабінету Міністрів України № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Згідно з новим Санітарним регламентом змінено підходи до організації харчування. Розроблено зразковий чотиритижневе сезонне меню та щоденна меню-розкладка, яка буде враховувати особливі дієтичні потреби здобувачів освіти (у разі наявності), сезонність, наявні харчові продукти, порцію страв для різних вікових груп, а також відповідати вимогам санітарного законодавства та нормам харчування.

Відповідно до нових норм, здобувачі освіти споживатимуть меншу кількість цукру та хліба, водночас збільшаться норми вживання фруктів, м’яса та молочних продуктів. У школах заборонено продавати снеки, чипси, сухарики, м’ясні та рибні продукти промислового виробництва, низку солодощів та цукерок.

Тетяна Данилюк, заступниця начальника управління – начальник відділу освіти управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради, рекомендувала директорам закладів освіти посилити щоденний контроль за організацією харчування в закладі, провести внутрішню ревізію харчоблоку та забезпечити контроль за веденням ділової документації з харчування. 

 

За результатами наради керівники отримали відповідні доручення.

Читайте також: У МОЗ посилили карантинні вимоги для невакцинованих громадян: що заборонили

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024