У Ратному судили подружжя, котре вкрало майже 500 кілограмів кукурудзи

20 Листопада 2021, 12:41
У Ратному судили подружжя, котре вкрало майже 500 кілограмів кукурудзи 1356
У Ратному судили подружжя, котре вкрало майже 500 кілограмів кукурудзи

У селищі Ратне покарали чоловіка та дружину, які вночі крали кукурудзу з чужого поля.

Про це виданню Район.Ратне стало відомо із вироку Ратнівського районного суду від 17 листопада 2021 року.

З документа йдеться, що зранку 21 жовтня чоловік, у змові зі своєю дружиною, перебуваючи на території орендованих земельних часток – паїв (що призначені для ведення особистого селянського господарства за адресою: урочище «Луг», Самарівська сільська рада, Ковельський район Волинська область), на яких засіяно кукурудзу, таємно, зірвали її. Згодом, зірвані плоди подружжя помістило в п`ятнадцять поліпропіленових мішків, загальною вагою 468 кілограмів. Потім чоловік та дружина заховали мішки з кукурудзою у яму, що знаходиться на відстані 10 м від місця їх зривання, тобто розпорядилися викраденим майном на власний розсуд.

Після цього, того ж дня, продовжуючи свої протиправні дії, близько 19 години, приїхавши кінною підводою до ями, завантажили на кінну підводу викрадені п`ятнадцять мішків з плодами кукурудзи та від`їжджаючи з місця події, були зупинені небайдужим громадянином.

Таким чином, подружжя спричинило майнову шкоду потерпілому орендатору паїв на загальну суму 2 808 гривень.

29 жовтня 2021 року обвинувачені та потерпілий уклали угоду  про примирення, відповідно до якої останні дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій порушників за статтею 185 частини 2 КК України, а також покарання, яке повинні понести кожен обвинувачений – один рік позбавлення волі та кожного із них звільнити від відбування покарання на підставі статтями 75,76 КК України.

Майнову шкоду потерпілому злодії відшкодували повністю. У судовому засіданні обвинувачені визнали свою вину, у вчиненому щиро розкаюються.

Суд ухвалив рішення затвердити, укладену 29 жовтня 2021 року,  угоду про примирення між обвинуваченими та потерпілим.

Визнати порушників винуватими у вчиненні злочину та  призначити кожному узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі на строк один рік.

На підставі статей 75,76 КК України звільнити подружжя від відбування призначеного покарання, якщо кожен з них протягом однорічного іспитового строку не вчинять нового злочину та виконає покладені на кожного обов`язки, а саме : періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Читайте також: У МОЗ хочуть зробили обов'язкову вакцинацію у жовтій зоні карантину

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024