Ратне у «червоній» зоні: як працюють магазини та ринки

10 Листопада 2021, 11:30
Ратне у «червоній» зоні: як працюють магазини та ринки 2317
Ратне у «червоній» зоні: як працюють магазини та ринки

З 8 листопада на Волині встановили «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. У середу, 10 листопада, журналістка Район.Ратне побувала у місцевих магазинах та ринках Ратного й поцікавилася, як дотримуються карантинних вимог ратнівчани.

На вулицях селища чимало люду. Майже усі у захисних масках, без них – одиниці.

Місцевий продуктовий ринок, який ратнівчани часто називають «яма» працює, однак сьогодні він має небагато продавців, так само й відвідувачів. 

Ринок продовльчих товарів
Ринок продовльчих товарів

Ринок продовльчих товарів
Ринок продовльчих товарів

«Пасаж» має більший попит у місцевих мешканців, однак не всі крамниці відчинені, продавці та покупці дотримуються карантинних вимог. 

Пасаж
Пасаж

Пасаж
Пасаж

Попереджувальна інформація про карантинні обмеження
Попереджувальна інформація про карантинні обмеження

Читайте також: Як на Волині працюватимуть підприємства під час «червоної» зони.

Ринок непродовольчих товарів має чимало зачинених контейнерів. Вони відкриті через один і продавці перемовляються здебільшого між собою. До слова, тут теж користуються захисними масками.

Закритий базар
Закритий базар

Зауважимо, що 8 листопада, у Ратнівській селищні раді провели позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому здійснення контролю за виконанням обмежень доручили відділенню поліції №2 (селище Ратне) Ковельського районного управління поліції ГУНП України у Волинській області та Ратнівському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Як розповіли Район.Ратне продавці, лише декілька із них є вакцинованими. Також, інформаційно-роз'яснювальну роботу із працівниками ринку щодо роботи у «червоній зоні» провели у вівторок, 9 листопада. Це викликало обурення у кількох продавців, адже для більшості торгівля – це основний заробіток.

Магазини з одягом, квітами та іншими непродовольчими товарами – працюють у звичному режимі, та враховують обмеження у «червоній зоні»: скрізь є попередження про наявність засобів індивідуального захисту та дотримання дистанції.

Чи не єдине місце у Ратному де можна придбати товар лише за наявності COVID-сертифікату або цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус або про одужання, є Євро секонд-хендом, що розташований у центрі селища. Багатьох відвідувачів це обурює, тому у товарному залі малолюдно, ніж зазвичай.

Попереджувальна інформація про карантинні обмеження у секонд-хенді
Попереджувальна інформація про карантинні обмеження у секонд-хенді

Читайте також: На Волині відсторонили від роботи майже тисячу невакцинованих освітян

Нагадаємо, у «червоній» зоні заборонено:

  • перебувати на територіях загального користування без надітих засобів індивідуального захисту;
  • прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;
  • прийом відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, розважальних закладах, закладах торгівлі та побутового обслуговування;
  • прийом відвідувачів закладами культури (крім історико-культурних заповідників);
  • проведення масових заходів (крім автоконцертів, автокінотеатрів, виробництва аудіовізуальних творів);
  • робота закладів громадського харчування у готелях з 11 години до 6 години наступної доби (крім надання послуг харчування у готельному номері);
  • діяльність ринків (крім продовольчих);
  • відвідування закладів освіти (крім дошкільних, спеціальних закладів та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти);
  • робота підвісних канатних доріг.

Зазначені обмеження не застосовуються, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів мають «зелений» COVID-сертифікат або цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус або про одужання.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024