Заболоттівська спецшкола реалізовує масштабний міжнародний проєкт

01 Жовтня 2021, 13:02
Спеціалізована школа-інтернат у селищі Заболоття 1680
Спеціалізована школа-інтернат у селищі Заболоття

У селищі Заболоття спеціалізована школа-інтернат реалізовує міжнародний проєкт «Створення лабораторії стійкого розвитку».

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Директорка школи Ольга Головій розповіла очільнику Волиньради Григорію Недопаду, що проєкт засновано Спілкою Сільських Громад Підляського воєводства і фінансуватиметься польською стороною.Загальний бюджет – близько 355 тисяч євро.

«Буде зведено нове приміщення, де облаштуємо меблевий та швейний цехи, комп'ютерну лабораторію, буде закуплене новітнє устаткування та обладнання, - розповіла вона. -  Це дасть нам нові можливості розвиватися і, можливо, у перспективі заробляти власні кошти. І найголовніше - у наших вихованців з'явиться можливість здобути професію, працевлаштуватися і соціалізуватися». 

На сьогодні у закладі навчається 112 учнів, майже усі проживають тут постійно.

«У нас навчаються дітки з особливими освітніми потребами. Ми маємо 4 класи учнів, які навчаються за помірною програмою і практично не піддаються корекції. Але у нас є й чимало дітей, які показують хорошу динаміку розвитку, їх можна навчити. Я переконана, що значна частина наших вихованців опанують це ремесло, що дозволить їм стати самостійними і вести повноцінний спосіб життя», - наголосила вона.

Оскільки навчальний заклад реалізовує такий масштабний проєкт вперше, директорка закладу розраховує на супровід та сприяння обласної ради.

«Нам потрібна буде допомога і правова, і консультаційна, і економічна. Просимо підтримки у проведенні відкритих торгів, з ведення звітності», - зауважила вона.

Читайте також: Школа села Гірники може стати опорною

«Таку ініціативу треба ставити у приклад іншим спеціалізованим навчальним закладам.Ми маємо в області активізувати проєкту діяльність,у тому числі завдяки сусідству та дружнім відносинам нашого регіону із поляками. Уже розпочато реалізацію чергового етапу Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна на 2021-2027 роки. Ми будемо всіляко цьому сприяти та надавати усю необхідну консультаційну та технічну підтримку, аби ці проєкти якомога масштабніше і швидше реалізовувалися», – наголосив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Голова обласної ради переконаний, що окрім Заболоттівської, участь у схожих проєктах можуть взяти ще як мінімум дві спецшколи області – Затурцівська та Головненська. 

«Це потенційні заклади, представники яких, маємо надію, увійдуть до складу робочої групи, яка наприкінці жовтня поїде до Польщі переймати досвід в частині підготовки та реалізації подібних проєктів», - резюмував голова облради.

Читайте також: В Україні з 1 жовтня будуть лише електронні лікарняні

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024