Ратнівський селищний голова бере участь у Всеукраїнському з’їзді територіальних громад

07 Липня 2021, 12:40
Ратнівський селищний голова бере участь на Всеукраїнському з’їзді територіальних громад 873
Ратнівський селищний голова бере участь на Всеукраїнському з’їзді територіальних громад
Голова Ратнівської територіальної громади Віталій Бірук бере участь у Всеукраїнському з’їзді територіальних громад, що проходить у місті Києві.
 
Про це очільник громади написав на своїй сторінці у фейсбуці.
 
«Сьогодні беру участь у Всеукраїнському з’їзді територіальних громад який проводиться асоціацією ОТГ. Сподіваюся, що проблеми територіальних громад у сферах: бюджету, освіти, медицини не залишаться поза увагою, — йдеться у дописі Віталія Бірука.
Довідково:
 
Всеукраїнський З’їзд територіальних громад України проходить 7 липня 2021, в місті Київ, по вулиці Вадима Гетьмана, 6, Mercure Конгрес Центр, зал «Спілберг.
Захід організувала Асоціація об’єднаних територіальних громад, котра має на меті забезпечити діалог та консолідацію зусиль усіх зацікавлених сторін  щодо ефективної реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в інтересах та задля мешканців територіальних громад.
 
В програмі Всеукраїнського З’їзду:
  1. Конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакцію Закону про службу в органах місцевого самоврядування.
  2. Підходи до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше)
  3. Асоціації місцевого самоврядування як інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади (лобіювання). Формування єдиного голосу місцевого самоврядування.

(За матеріалами сайту https://www.hromady.org/)

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024