Ратнівчан попередили про ризики роботи за кордоном

13 Лютого 2021, 12:12
800

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості жителів краю інформували про ризики роботи  та випадки торгівлі людьми за кордоном.

Про це повідомляють на сторінці держустанови у фейсбуці.

Аби попередити нелегальну трудову міграцію українців за кордон, підвищити інформаційну обізнаність щодо її ризиків, випадків торгівлі людьми, для зареєстрованих безробітних, у Ратнівській службі зайнятості провели захід за участі керівниці бюро правової допомоги Євгенії Супрунюк.

Представниця бюро ознайомила присутніх зі змістом основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», пояснила, які правові послуги включає безоплатна правова первинна та вторинна допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, який порядок звернення за її наданням. Пані Євгенія надала чітке роз’яснення про відмінності між трудовим договором та договором цивільноправового характеру, переваги першого над другим.

Фахівчиня з профорієнтації Леся Захарчук ознайомила з ризиками нелегальної тіньової зайнятості, недоліками заробітної плати «в конвертах» та видами шахрайства при працевлаштуванні, розповіла про небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном.

Щоб правильно скласти чіткий індивідуальний план працевлаштування, досконало володіти технікою пошуку роботи, безробітним розповіли про можливості використання Освітнього порталу ДСЗ.

Ратнівчани
Ратнівчани

Євгенія Супрунюк та Леся Захарчук
Євгенія Супрунюк та Леся Захарчук

Читайте також: Забродівських школярів ознайомили із компасом професій

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024