Попросив зателефонувати: у Ратному судили викрадача телефонів

19 Листопада 2020, 11:02
1498

У селищі Ратне судили уродженця села Лучичі, котрий викрадав телефони у ратнівчан.

Про це йдеться у вироку районного суду від 16 листопада 2020 року.

З документа встановлено, що чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, який, бувши засуджений 13 лютого 2018 року за вчинення кримінального правопорушення, у селі Якушів, шляхом зловживання довірою, під приводом здійснення телефонного дзвінка, заволодів мобільним телефоном, які належать неповнолітньому. 

Крім того, обвинувачений повторно, 6 березня 2018 року,  в приміщенні піцерії «Тарантела», що в смт Ратне, шляхом зловживання довірою, під приводом здійснення телефонного дзвінка заволодів чужим мобільним телефоном 

Таким чином чоловік обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві) вчиненому повторно, тобто у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального Кодексу України.

В підготовчому судовому засіданні, обвинувачений подав заяву разом з угодою про примирення, укладеною між Потерпілими та Обвинуваченим поданою на затвердження, відповідно до якої, Обвинувачений повністю визнав свою винуватість у зазначеному кримінальному правопорушенні та відшкодував Потерпілим матеріальну шкоду.

Відповідно до укладеної угоди, вказані особи дійшли згоди щодо покарання, яке слід призначити Обвинуваченому у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування призначеного покарання із випробуванням з покладенням на нього обов`язків: 1) періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; 2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Прокурор проти затвердження угоди не заперечив.

Суд ухвалив затвердити укладену 13 листопада 2020 року угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілими. Визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити покарання у вигляді обмеження волі терміном на два роки.

На підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу України звільнити обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він, протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки, а саме: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також: Ратне: у суді розглянули справу продавчині, яка торгувала без захисної маски на обличчі

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024