Ратне: судили чоловіка з Почап, котрий незаконним способом переробив вогнепальну зброю

20 Серпня 2020, 09:15
Гвинтівка / Фото ілюстративне 1237
Гвинтівка / Фото ілюстративне

У селищі Ратне судили чоловіка із села Почапи, який незаконно зберігав, а згодом переробив вогнепальну зброю.

Про це йдеться у вироку районного суду від 11 серпня 2020 року.

Обвинувачений без передбаченого законом дозволу упродовж невстановленого досудовим розслідуванням часу до 8 травня 2020 року зберігав вогнепальну зброю, яка є нарізною вогнепальною зброєю - однозарядною гвинтівкою «СМ-2», серійний номер «Б-2140», країна виробник СРСР, для стрільби придатною, виготовленою промисловим способом, яка піддавалася саморобному переробленню, та 26 спортивно-мисливських патронів кільцевого запалення калібру 5,6 мм, виготовлені промисловим способом, які належать до боєприпасів придатними для стрільби.

Після цього, 8 травня 2020 року, він на власному автомобілі незаконно перевіз вищевказану вогнепальну зброю та 26 боєприпасів у село Острівок Камінь-Каширського району Волинської області, де близько 18 години, незаконно збув їх за ціною 17400 гривень.

З огляду на наведене, чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, тобто у незаконному носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Окрім того, обвинувачений, приблизно у вересні 2019 року, перебуваючи за місцем свого проживання, не маючи передбачених законом дозволів на виготовлення, ремонт та перероблення вогнепальної зброї, переробив вищевказану гвинтівку, шляхом монтування пристрою безшумної стрільби, прикріплення ліхтаря в нижній частині, видаленням прицільного пристосування з подальшим встановленням оптичного прицілу. Чим вчинив незаконне перероблення вогнепальної зброї.

Таким чином, чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263-1 КК України, тобто у незаконному переробленні вогнепальної зброї.

Обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначити йому покарання:

  • за ч.1 ст.-263 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк три роки;
  • за ч.1 ст.-263-1 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань обвинуваченому остаточно визначити покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі ст.75, 76 КК України звільнити чоловіка від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом дворічного іспитового строку не вчинить новий злочин та виконає покладені на нього обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також: Уродженець Ратнівщини заборгував дітям понад 36 тисяч аліментів

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024