На озері Турське інспектори знайшли браконьєрські сіті

23 Травня 2020, 13:03
На озері Острів'янське інспектори знайшли браконьєрські сіті 1023
На озері Острів'янське інспектори знайшли браконьєрські сіті

На період нересту припадають найжорсткіші обмеження вилову риби – з метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів.

Та, на жаль, любителі тихого полювання нехтують нерестовою забороною. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Чергову рейдову перевірку екоінспектори ДЕІ у Волинській області провели на водних об’єктах Волині (озерах Кримне, Синове, Святе, Острівне Старовижівського району, Остров’янське Шацького району та Турське Ратнівського району), під час якої вилучили сорок сім безгосподарських риболовних сіток, загальною довжиною близько 3000 метрів, та тридцять два ятери.

Також інспектори склали два протоколи за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу, які передадуть для розгляду до судових органів.

Державна екологічна інспекція у Волинській області закликає дотримуватися встановлених заборон під час нересту. 21 травня заборона закінчилася тільки на річках, на решті водних об’єктах області ще триває.

Інспектори просять небайдужих громадян інформувати про виявлені факти незаконного вилову водних біоресурсів за номером «гарячої лінії» (0332) 72-33-96.

Читайте також: На Волині закінчується нерестова заборона, проте не скрізь

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024