На Ратнівщині розслідують справу щодо розтрати бюджетних коштів

07 Квітня 2020, 11:55
Ратнівська РДА 6366
Ратнівська РДА

Слідчий суддя Ратнівського районного суду Волинської області Ольга Фазан розглянула клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів у справі із розкрадання держаних коштів.

Про це йдеться в ухвалі Ратнівського районного суду від 2 квітня 2020 року.

З клопотання слідує, що службові особи відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби, використали бюджетні кошти не за цільовим призначенням, виділені на реконструкцію та ремонт приміщення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

Відомості по цьому факту внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали досудове розслідування.

З листа голови районної ради слідує, що відділом освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» у 2018 році провели та оплатили капітальний ремонт приміщення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради. Крім того, у 2019 році відділом освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації, повторно провели та оплатили капітальний ремонт приміщення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради відповідно до вищезазначеного закону.

З протоколу допиту свідка начальника відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації вбачається, що ремонтні роботи виконувались підрядником ТзОВ «Луцьккомунбуд».

Слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення у ТзОВ «Луцьккомунбуд» – оригіналів документів, в яких міститься інформація про ремонтні роботи, які виконувались підрядником ТзОВ «Луцьккомунбуд» у 2018-2019 роках в приміщенні комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради, яку зображено в проєктно-кошторисній документації, договорах підряду, додаткових угодах, довідках про вартість виконаних робіт та витрат, актах приймання виконаних будівельних робіт, необхідних для проведення будівельно-технічної експертизи, з метою встановлення розміру заподіяних збитків, що має важливе значення для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132,160,163,164КПК України, слідчий суддя постановив клопотання задовольнити. Термін дії ухвали до 2 травня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте також: На Волині представили голову Ратнівської райдержадміністрації 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024