Жиричі: як вчителі початкових класів району вдосконалювали свій інструментарій.ФОТО

24 Лютого 2020, 13:21
Педагоги району 3236
Педагоги району

На базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» села Жиричі відбувся семінар-практикум «Педагогічний інструментарій вчителя початкових класів».

Навчання організував методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА у середу, 19 лютого. Про це пишуть на сайті відділу.

Відкрила методичний захід завідувачка районним методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА Тетяна Ганжа, яка ознайомила з планом роботи семінару. У свою чергу вона наголосила на необхідності переорієнтації мислення сучасного учителя, усвідомленні принципово нових вимог до його педагогічної діяльності, готовності використовувати інформаційні технології як допоміжний навчальний ресурс.

Валентина Сашко, учителька початкового навчання НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня  №1-гімназія» смт Ратне, вчитель-методист, провела майстер-клас «Розвиваємо творче та логічне мислення у школярів», ознайомила з методом «Карти Пассаторе». Продовжила методичний захід Валентина Поприго, учителька початкового навчання НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня  №1- гімназія» смт Ратне, старший учитель, яка розповіла про пошук нестандартних рішень та розвиток креативності за допомогою кубиків «Rory’s story».

Директорка НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» села Жиричі Оксана Горох провела екскурсію блоком початкових класів, ознайомила присутніх з особливостями створення освітнього середовища у закладі.

Своїми методичними родзинками поділились члени методичного об’єднання вчителів початкового навчання НВК села Жиричі: Валентина Власюк – про метод сторітелінгу, Галина Чашук – про особливості створення театральної майстерні в початковій школі, Наталія Ковальчук – про роботу з медіа текстами з учнями початкових класів.

Практична психологиня НВК села Жиричі Юлія Мороз провела з учасниками заходу заняття з елементами тренінгу «Ненасильницьке спілкування як спосіб гармонізації стосунків в освітньому середовищі».

На завершення роботи вчителі обмінялися думками та підсумками. Рефлексуючи з приводу проведеного заняття, педагоги зазначили, що отримані знання обов’язково будуть використовувати у своїй роботі.






Читайте також: Ратне: географи району вивчали технології розвитку критичного мислення учнів 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024