У Ратному вчителі лікувальної фізкультури вдосконалювали свої навички.ФОТО

19 Лютого 2020, 13:51
У Ратному вчителі лікувальної фізкультури вдосконалювали свої навички 2504 Джерело: Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
У Ратному вчителі лікувальної фізкультури вдосконалювали свої навички

У райцентрі Ратне відбувся семінар-практикум для вчителів лікувальної фізкультури району.

Навчання влаштували у четвер, 13 лютого, у комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради. Про це пишуть на сайті відділу освіти молоді та спорту Ратнівської РДА.

Під час зустрічі педагоги обговорили ряд важливих питань. Олена Рудчик, директорка інклюзивно-ресурсного центру, розповіла про:

  • напрями та особливості роботи інклюзивно-ресурсного центру ( ІРЦ),
  • ознайомила зі статистикою  захворювання дітей з особливими  потребами району  зокрема, з порушенням опорно-рухового апарату.

Наталія Мицюк, вчитель-логопед ІРЦ, акцентувала увагу присутніх на особливостях проведення занять з логоритміки  та  ритміки в умовах інклюзивного навчання. Наголосила на тому, що в основі почуття ритму лежать міжсенсорні зв’язки кори головного мозгу , відтак, ці занняття сприяють розвитку рухової і сенсорної сфери, перецептивних та когнітивних процесів, емоційних реакцій, мовленевої активності дітей.

Вчитель-реабілітолог комунальної установи, Віталій Гудко, ознайомив присутніх із основними видами порушень опорно-рухового апарату дітей   (порушення постави, м’язову дистрофію Дюшена і Бекера, дитячого церебрального паралічу (ДЦП)). Продемонстрував комплекс вправ для профілактики та лікування порушень постави за допомогою дошки Євмінова, розповів про особливості проведення занять з лікувальної фізкультури із захворюванням дитячого церебрального паралічу, показав  вправи, які необхідно проводити при спастичних і дистонічних  формах ДЦП.

У роботі семінару-практикуму взяв участь вчитель лікувальної фізкультури Заболотівської спеціальної школи-інтернат Богдан Білітюк, який розповів присутнім про особливості навчання і виховання дітей в умовах спеціального закладу освіти, поділився досвідом роботи. Між колегами відбулася жвава розмова щодо формування у дітей з порушенням опорно-рухового апарату практичних навичок виконання вправ, які сприяють покращенню рухливості в суглобах, нормалізацію м’язового тонусу, збільшення діапазону рухів.

Учасники семінару ділились власним практичним досвідом, обговорювали пропозиції стосовно подальшої спільної роботи.

Практична психологиня ІРЦ, Тетяна Юрчик, з метою психологічного розвантаження та підтримки емоційного фону педагогів провела ігрову вправу «Галоші щастя».

Наприкінці заходу учасники мали можливість поділитись власним практичним досвідом та обговорити пропозиції стосовно подальшої спільної роботи.

Читайте також: У Ратному влаштували майстер-клас для вчителів обслуговуючої праці району











Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024