Ратнівські школярі «приміряли» на себе професію юристів

20 Листопада 2019, 09:16
Учасники екскурсії 1339
Учасники екскурсії

Аби чіткіше сформувати уявлення про юристів, фахівці Ратнівської районної філії ВОЦЗ організували для учнів 9 класів загальноосвітньої школи №2 смт Ратне екскурсію у Ратнівський районний суд.

Школярів зустрічали керівник апарату Наталія Тарасюк та заступник керівника апарату Лариса Грицевич, – пишуть на сторінці установи у Facebook.

Фахівчині охоче розповідали про організацію роботи у суді: спеціалізацію суддів, функції працівників апарату суду, помічників судді, секретарів судових засідань, судових розпорядників, вимоги до освітньо-кваліфікаційного рівня для фахівців. Особливо наголошено на тому, хто може стати суддею, які справи вирішують у суді, скільки судових засідань може відбуватися за день.

Цікавою виявилася екскурсія установою: великі окремі зали для розгляду адміністративних, кримінальних справ, їх технічне забезпечення (відеозв’язок, звуковий запис процесу), конвойні та нарадчі кімнати, просторі робочі кабінети фахівців, місця, де знаходяться адвокати, прокурори, судді під час судових засідань.

Корисною була розповідь про особливості юридичних професій та необхідність знання законодавства для кожного з нас.

«Незнання законів не звільняє від відповідальності,- резюмувала пані Наталія, – якщо будете юридично «підковані», в любий час зможете захистити себе в рамках Закону».

Учні охоче спілкувалися з працівниками апарату, отримували відповіді на запитання. Підводячи підсумок заходу, профорієнтаторка Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук зазначила:

«Суддя має бути не просто справедливою людиною, а й справжнім професіоналом юридичної галузі, яка вимагає не лише для суддів законодавчої обізнаності, а й інших професій, дотичних до роботи в системі правосуддя».



Читайте також: Ратнівські дошкільнята завітали у гості до поліцейських

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024