Подвійне свято: у двох храмах Велимча відзначили престольний празник. ФОТО

17 Жовтня 2019, 14:02
У селі Велимче відзначили два храмових свята 5513 Джерело: pravda.lutsk.ua
У селі Велимче відзначили два храмових свята

У селі Велимче відзначили два храмових свята.

Святкували велимчани престольні празники у Свято-Покровській церкві УПЦ (МП) та Свято-Покровському храмі ПЦУ, у понеділок, 14 жовтня, – пише Волинська правда.

Свято-Покровська церква УПЦ (МП) належить до культурних пам’яток місцевого значення. Культову споруду звели ще в 1661 році. Через 149 років на Великдень сталася велика пожежа – храм згорів, й у 1810 році його наново відбудували. У історичних даних зазначено, що нова церка – менша від попередньої і споруджена як греко-католицька. Пізніше зі зміною влади, храм став православним.

Нині настоятелем церкви є протоієрей Сергій Кравець. На святкову Божественну літургію цьогоріч зібралося чимало місцевих жителів та гостей із інших населених пунктів, прибули настоятелі храмів із Датиня, Забріддя, Нужеля, а також настоятель храму Дванадцяти Апостолів села Велимче УПЦ(МП).

У Лазареву суботу 2017 року розпочалися богослужіння у Свято-Покровському храмі ПЦУ (на той час української православної церкви Київського патріархату) в пристосованому приміщенні, яке надав житель села.

Цьогоріч на престольний празник тут зібралися парафіни з деяких сіл Ратнівщини, прибули священнослужителі з кількох районів Волині: протоієрей Станіслав – настоятель храму Різдва Іоана Предтечі міста Ковеля, ієрей Дмитро – настоятель храму Архістратига Михаїла села Мельники-Річицькі (який наразі є також настоятелем Свято-Покровського храму ПЦУ села Велимче), благочинний Старовижівського району – отець Іван Зеленко та благочинний Ратнівського району – отець Роман Бодак.

Після святкового богослужіння прихожани церкви хресною ходою пройшли центральною вулицею села до стели Героям Небесної сотні та монументів загиблим українським воїнам. Там священнослужителі відслужили панахиду за всіма полеглими захисниками держави.

До присутніх представників громади звернулась також голова Велимченської ОТГ Анастасія Павлович, яка зауважила про важливість пам’ятати й досліджувати історичні події, що відбувались на території села та пов’язані з  датою великого релігійного і державних свят.










Читайте також:

Самари-Оріхові: спільною молитвою віряни відзначили престольне свято. ФОТО

У Забродах відзначили храмове свято

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024