У Ратному вирішували як провести безпечні жнива

10 Липня 2019, 12:02
Нарада у Ратному 1208
Нарада у Ратному

У райцентрі обговорили питання забезпечення протипожежного захисту врожаю зернових культур.

Про безпечне жнивування говорили на нараді зі структурними підрозділами агропромислового розвитку райдержадміністрації, керівниками сільськогосподарських підприємств району за участю першого заступника голови райдержадміністрації Євгена Савлука. Про це інформує відділ земельних питань екології та сільського господарства управління економіки та регіонального розвитку РДА.

Начальник відділу земельних питань екології та сільського господарства управління економіки та регіонального розвитку райдержадміністрації Павло Ковч проінформував, що в сільськогосподарських підприємствах району зерновий клин складає понад 1300 гектарів, з них озимих – 900 га, та 400 га – ярини.

Збиральні роботи в агроформуваннях проведуть силами 13 зернозбиральними комбайнами, що свідчить про сезонну нагрузку в розмірі 75 га також буде працювати залучена збиральна техніка з приватного сектору (порядка 4-6 одиниць). Зазначеним технічним потенціалом є всі можливості провести збиральні роботи за 10-12 днів.

В агроформуваннях розпочали роботи з підготовки токового господарства до приймання хліба нового врожаю. Очищаються зернові площадки, проведено часткову побілку та дезінфекцію складів.

Провідний інспектор Ратнівського районного відділу ДСНС України у Волинській області Олександр Пінкевич під час наради акцентував увагу на дотримання правил пожежної безпеки під час проведення жнив та організації збереження урожаю.

Підсумки роботи з підготовки до жнив підвів перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук. Євген Петрович зазначив, що основною запорукою успішного проведення жнив є якісна і вчасна підготовка зернозбиральних комбайнів.

Із метою забезпечення пожежної безпеки в місцях збирання врожаю, зберігання та переробки зерна і кормів, потрібно встановити засоби наглядної протипожежної агітації та знаки попереджувального характеру. Постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки при переміщенні по території сільгоспугідь, зокрема зернових масивів, у тому числі із залученням засобів масової інформації.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024