Як ратнівчанин із донорським органом висаджував алею у Луцьку

30 Травня 2019, 11:13
Михайло Бегаль 2692 Джерело: pershyj.com
Михайло Бегаль

На території Волинської обласної клінічної лікарні пацієнти, які пережили пересадку органів, висадили алею сосен.

Акція на підтримку трансплантації відбулась у середу, 29 травня, – пише «Перший»

Голова громадської організації «Національний рух «За трансплантацію» Юрій Андреєв розповів, що наразі на Волині 31 людина живе з трансплантованими органами (1 – з серцем, 3 – з печінкою, 27 – з нирками). Ще 193 потребують операції.

Щодня в Україні в середньому помирає дев’ять людей, які не дочекались пересадки. Волиняни з пересадженими органами посадили 21 сосну на знак подяки донорам.

Михайло Бегаль із Ратного (головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні) також долучився до акції. Зокрема, він поділився із журналістами Першого своєю історією про донорські органи.

«У мене з дитинства були проблеми з нирками. В силу свого активного способу життя захворів раз-другий-третій і в результаті одну нирку видалили. Близько року я був на діалізі. Не обійшлось без побічних ефектів – тиск сильно падав, але паралельно завжди працював: адаптував свій графік, брав з собою на діаліз ноутбук, вчив іноземну мову. Хай Бог милує, щоб зійти з колії. Людина повинна завжди працювати.

Пам’ятаю був на пасіці, коли мені подзвонили з Мінська і сказали, що знайшли нирку. Зібрався, взяв товариша, сів в машину і поїхав. Тиждень там побув і приїхав назад. За три тижні вийшов на роботу.

Звичайно, тепер переживши цю проблему, краще розумію своїх пацієнтів».

Жартуючи, Михайло Бегаль додав:

«Я катався на бричці у 20 градусів морозу, купався, коли тільки сніг зійшов. Тепер кажу пацієнтам, щоб не були такими дурнями, як їхній лікар».

 


Саджанець сосни
Саджанець сосни

2
Михайло Бегаль висаджує дерево
Михайло Бегаль висаджує дерево

2

1
Михайло Бегаль
Михайло Бегаль

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024